Æble-marcipan-tærte

Æble-marcipan-tærte

Da jeg skulle finde på en dessert til kalvehjertemiddagen, tog jeg udgangspunkt i de ting, jeg havde på lager. Vi har for eksempel en hel del Belle de Boskoop-æbler, som jeg bør få brugt nogle flere af, så de var en oplagt råvare i desserten. Samtidig havde jeg købt marcipan på tilbud i december, som var fristende at inddrage i en tærte, og da jeg efter lidt research faldt over en opskrift hos Valdemarsro, hvor både æbler og marcipan indgik, så var valget klart – nu skulle der bages tærte!

Jeg justerede en række ting – erstattede noget af hvedemelet med lidt fuldkornskamut-hvedemel, undlod mælk, brugte æblesirup og ændrede på flere mål.

Æble-marcipan-tærte

ca. 8 personer

Dej:
100 g koldt smør
150 g hvedemel
2 spsk rørsukker
1 æg

Fyld:
2 Belle de Boskoop-æbler
300 g reven marcipan
4 små æg
1½ tsk kanel
4 spsk æblesirup
4 spsk hvedemel

Pynt: Ribsgelé og kanel

Skær smørret i tern og smuldr det i melet. Ælt æg og sukker i melet og saml dejen hurtigt – du skal ikke ælte i lang tid. Stil dejen på køl i en halv times tid og rul den derefter ud og beklæd et tærtefad med dejen. Prik tærtebunden med en gaffel. Bag tærtebunden i 10-15 minutter ved 175 grader. Imens river du marcipanen groft og rører den sammen med æg, æblesirup, hvedemel og kanel. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Hæld maricpanmassen i den forbagte tærtebund og læg æblebådene oven på. Læg små stykker af ribsgelé oven på æblerne og bag tærten i ca. 30 minutter ved 175 grader. Når din æble-marcipan-tærte er bagt, drysses den med lidt kanel og serveres lun sammen med en god vaniljeis – Hansen Flødeis kan anbefales.

Note: Man går ikke fejl af kombinationen marcipan og æbler, og sådan en tærte er en god og klassisk efterårs- eller vinterdessert.



20 thoughts on “Æble-marcipan-tærte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.