Æble-marcipan-tærte

Da jeg skulle finde på en dessert til kalvehjertemiddagen, tog jeg udgangspunkt i de ting, jeg havde på lager. Vi har for eksempel en hel del Belle de Boskoop-æbler, som jeg bør få brugt nogle flere af, så de var en oplagt råvare i desserten. Samtidig havde jeg købt marcipan på tilbud i december, som var fristende at inddrage i en tærte, og da jeg efter lidt research faldt over en opskrift hos Valdemarsro, hvor både æbler og marcipan indgik, så var valget klart – nu skulle der bages tærte!

Jeg justerede en række ting – erstattede noget af hvedemelet med lidt fuldkornskamut-hvedemel, undlod mælk, brugte æblesirup og ændrede på flere mål.

Æble-marcipan-tærte
ca. 8 personer

Dej:
100 g koldt smør
100 g hvedemel
50 g fuldkornskamut-hvedemel
2 spsk rørsukker
1 æg

Fyld:
2 Belle de Boskoop-æbler
300 g reven marcipan
4 små æg
1½ tsk kanel
4 spsk æblesirup
4 spsk hvedemel

Pynt: Ribsgelé og kanel

Skær smørret i tern og smuldr det i melet. Ælt æg og sukker i melet og saml dejen hurtigt – du skal ikke ælte i lang tid. Stil dejen på køl i en halv times tid og rul den derefter ud og beklæd et tærtefad med dejen. Prik tærtebunden med en gaffel. Bag tærtebunden i 10-15 minutter ved 175 grader. Imens river du marcipanen groft og rører den sammen med æg, æblesirup, hvedemel og kanel. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Hæld maricpanmassen i den forbagte tærtebund og læg æblebådene oven på. Læg små stykker af ribsgelé oven på æblerne og bag tærten i ca. 30 minutter ved 175 grader. Når tærten er bagt, drysses den med lidt kanel og serveres lun sammen med en god vaniljeis – Hansen Flødeis kan anbefales.

Note: Man går ikke fejl af kombinationen marcipan og æbler, og sådan en tærte er en god og klassisk efterårs- eller vinterdessert.

20 thoughts on “Æble-marcipan-tærte

 1. Orv, sikke en lækker æbletærte. Den vil jeg lave, men erstatte æblesiruppen med ahorn 😛

  Er det mig der ikke er godt nok med, eller har du ikke løftet sløret for februars benspænd endnu? *nysgerrig*

 2. iiih, hvor er du styg !!!! NU er det da vist min tur til at tage bidder af bloggen !

  …. HAPS…..
  ….
  …………………………….HAPS!!………………..
  …. haps, haps!!!………………
  ……………
  ….
  og der var ikke mere tærte tilbage – woops!

 3. Æbler & marcipan er også godt i muffins!
  Den ser lækker ud med gele på, dén tærte … mums … det har jeg ellers kun brugt til tærter med bær – det skal jeg huske at prøve næste gang.

  Hvis du har svært ved at få brugt dine æbler, så kog en grød, og top enten din havregrød i hverdagen med lidt luksus eller smæk en gammeldags æblekage sammen næste weekend. (Jeg har en nyfortolket udgave på La Cucina Nada med sprød og nordisk “rasp”).

  Knus Nada

  • Æblegrød får jeg ikke spist og gammeldags æblekage synes jeg ikke så godt om, så jeg plejer gerne at bruge æblerne i salater eller til æblesirup 🙂

 4. Æbler, marcipan og kanel, der er bare en super kombination, man aldrig går galt i byen med, for det smager bare vildt godt. Glæder mig til at se afsløringen af benspændet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *