Små valnøddehorn

Små valnøddehorn

Jeg kunne ikke stå for de små valnøddehorn, da jeg faldt over dem sidste år i forbindelse med jagten på spændende julesmåkageopskrifter. Dengang nåede jeg ikke at bage dem, men da jeg har valnødde-benspænd i denne måned, så kan de meget passende være mit første eksperiment. For ja, der er også valnødder i.

Jeg måtte dog lave en række justeringer, da jeg gik i gang med opskriften fra Taste of Home. Først udskiftede jeg margarine med smør, og så viste det sig undervejs, at der var mere end rigeligt valnøddefyld. Jeg har derfor også nedjusteret mængden af det.

Små valnøddehorn

2-2½ bageplader

200 g blødt smør
2 dl creme fraiche 18%
1 æggeblomme
5-6 dl hvedemel
lidt salt

Fyld:
50 g valnødder
1 dl rørsukker
1½-tsk kanel

Derudover:
flormelis til pynt

Pisk smør og creme fraiche sammen med æggeblommen. Tilsæt først lidt salt og derefter melet lidt efter lidt. Dejen må godt være fast men lidt klistret. Dæk dejen til med lidt husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i fire timer eller natten over.

Blend valnødderne sammen med rørsukker og kanel, så det bliver til meget fint pulver.

Tag dejen ud en halv time før udrulning. Del den i otte lige store dele og rul dem til kugler. Rul en kugle tyndt ud med en kagerulle og drys et tyndt lag fyld over. Skær dejen i otte lige store pizzastykker … æh … dejstykker … Rul dem sammen enkeltvis, hvor du starter med at rulle fra den brede side og slutter af med spidsen, som resten af hornet helst skal ligge på (dvs. så spidsen/samlingen af dit valnøddehorn vil ligge direkte på bagepapiret, når du flytter det til bagepladen). Og det er så det næste, du gør – altså placerer dit nyrullede valnøddehorn på bagepladen. Rul de øvrige horn og læg så mange som muligt på bagepladen. De kan godt ligge forholdsvis tæt, da de ikke hæver særlig meget.

Bag dine valnøddehorn i 20-22 minutter ved 175 grader. De er klar, når de er letgyldne. Tag dem ud og sæt næste plade med horn i ovnen.

Når dine valnøddehorn er kølet helt af, kan du pynte dem med flormelis. Det bør du gøre, eftersom hornene ikke er voldsomt søde og samtidig meget milde i smagen, så flormelissen er med til at ‘støtte’ småkagens smag.

De små horn skal opbevares i en lufttæt kagedåse. Spis dem gerne i løbet af den første uges tid.

Note: De søde små valnøddehorn har en meget mild smag med et hint af valnødder og kanel. Personligt foretrækker jeg en kraftigere smag, men de var ganske populære, da jeg testede dem på en række venner.



2 thoughts on “Små valnøddehorn”

  • Jeg er helt enig i smør fremfor margarine, men har på den hårde måde opdaget, at nogle gange så betyder forholdet mellem animalsk pedt og plante fedt noget, det er nok smelte punkteret, men i visse gamle opskrifter med margarine virker 80% smør pg 20% olie bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *