Müslibarer med kanel

Müslibarer med kanel

Jeg har længe tænkt på at lave müslibarer, og nu hvor jeg intensiverer min træning ved at prøve nye træningsformer, så kan jeg mærke, at det vil være godt at have noget at spise med i træningstasken, så mit blodsukker ikke falder alt for voldsomt. Mine træningstimer ligger ofte omkring frokost eller lige før aftensmaden, så kroppen er i forvejen indstillet på at få noget at spise.

Jeg er ikke specielt meget til müslibarer, men den grønne pige beskrev på et tidspunkt, hvor let det er at lave selv, så det kastede jeg mig ud i tidligere i dag, så jeg kunne have en med til boksetræningen. Metoden er den samme som til hendes müslibarer, men jeg ændrede dog en del af indholdet. Desuden har jeg også fået lavet noget jordbærsyltetøj, som jeg muligvis skal bruge i weekenden…

Müslibarer med kanel og syltet ingefær 

ca. 8 stk.

85 g havregryn
40 g hasselnødder
30 g cashewnødder
15 g sesamfrø
25 g syltet ingefær
kanel og vaniljesukker
115 g flydende blomsterhonning

Havregryn og hasselnødder hældes i et fad og sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Imens hakkes cashewnødder og den syltede ingefær til meget små stykker. Hasselnødderne gnides, så den brune skal ryger af, og de hakkes også. Alle ingredienser blandes i en skål, og massen trykkes ned i et glasfad eller en form, inden den får 8-9 minutter ved 200 grader varmluft.

Efter bagningen afkøler den i 15-20 minutter, inden den skæres ud til müslibarer.

Note: Disse müslibarer overraskede positivt. Jeg var lidt bange for, om den syltede ingefær ville være for gennemtrængende, men kanel og vaniljesukker gav et godt modspil til den, så den blev fint krydret og med lidt bid i smagen. Jeg har fået mod på at prøve at lave flere slags müslibarer på et senere tidspunkt.

Jordbærsyltetøj

2 glas

500 g friske jordbær
1 dl vand
380 g sukker
½ vaniljestang

De friske jordbær renses og skæres i mindre stykker. De hældes i en gryde sammen med vand og sukker. Vaniljestangen skæres op, kornene røres i gryden og den tømte vaniljestang ryger også i gryden. Indholdet koger, indtil sukkeret er opløst, og bærrene har afgivet saft og er bløde. Hældes på skoldede glas.

Note: En anden gang vil jeg enten undlade vandet eller lade det koge længere, for det blev en mere vandig syltetøj, end jeg er vant til. Men smagen fejlede heldigvis ikke noget.

jordbærsyltetøj, marmelade, syltetøj, jordbær, rørsukker, vanilje, vaniljestang


7 thoughts on “Müslibarer med kanel”

 • Din müslibar lyder meget lækker, når jeg ser, hvad du har i. Det må jeg prøve – det er nemlig dejligt at have noget sundt i tasken til pludselig opstået hunger.

  Ha' en god fredag, Piskeris!

 • Madame – tak skal du have 🙂
  I den oprindelige opskrift er der tranebær i, og det tror jeg også, jeg vil prøve på et tidspunkt. Og den var rigtig god til lige efter træningen, så jeg vil også hapse en med i morgen, når jeg skal træne der.

  Tak og i lige måde!

 • Annette – mange tak! De smager også ganske fint, og så håber jeg, at de kan strække lidt længere, nu hvor blandingen blev lidt vandig 😉

 • De ser spændende ud de müslibarer, måske jeg skulle kaste mig ud i at prøve at lave nogle. Jeg kunne godt forestille mig at tranebær eller tørrede blåbær ville gøre sig godt i dem. Da jeg læste overskriften troede jeg at det var müslibarer med syltetøj i 🙂

  Den ser forøvrigt lækker ud din syltetøj – jeg er forelsket i god jordbærsyltetøj, så det ryger også på listen……

  Mange hilsner
  Birthe

 • NYBH – hæhæhæ! Det ville nok blive en ret svuppet müslibar! 😀

  Tørrede blåbær er også en god idé! I det hele taget må jeg nok få eksperimenteret med det koncept, for det er jo en god og billig måde at få lavet nogle mættende mellemmåltider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *