Leipziger Lerchen

Leipziger Lerchen

Leipziger Lerchen er en slags lille tærte, der stammer fra Tyskland. Her bagte man oprindeligt lærketærter, men da fuglen blev set som en af de ypperste delikatesser. Det betød dog desværre, at den på et tidspunkt var tæt på at blive udryddet, og det blev derfor forbudt at dræbe lærker. En snedig bager i Leipzig valgte dog at lave en sød fortolkning af lærketærten, som bestod af en lille tærte – muligvis formet som en lærke oprindeligt – med marcipan- og abrikosmarmeladefyld og et enkelt kirsebær til at symbolisere lærkens hjerte.

Og sådan en historie kan jeg jo ikke stå for! Jeg tænkte nemlig, at de ville egne sig fortrinlig til at komme med en på en af vores vinter-udflugter. Af samme grund bagte jeg mine med låg på, for jeg var lidt bekymret for, om fyldet var så blødt, at kagerne ville være bøvlede at transportere. Det var de dog ikke, så opskriften herunder er ‘uden låg’ på kagerne – dvs. portionen giver lidt flere kager, end jeg fik, da jeg valgte en anden metode.

Jeg kombinerede flere opskrifter – tog udgangspunkt i en fra Chefkoch, men her var fyldet uden marcipan, så det ændrede jeg selvfølgelig.

Leipziger Lerchen

ca. 12 stk

Dej:
250 g hvedemel
1 æg
70 g rørsukker
125 g smør, smeltet
et lille knips salt

Fyld:
12 tsk abrikosmarmelade
200 g marcipan, revet
125 g blødt smør
½ dl flormelis
1 æg
½ dl hvedemel
12 syltede kirsebær

Æg til pensling

Rør mel, sukker og salt sammen i en skål. Rør derefter æg og smør i og ælt det sammen til en ensartet dej. Læg et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve en halv times tid.

Pisk æg og flormelis sammen. Rør derefter smør, marcipan og hvedemel i.

Rul dejen ud og udstik mindre cirkler, du kan beklæde muffinforme med. Jeg brugte en muffinformplade, hvor der er plads til 12 stk. Husk at smøre formene med lidt smør, inden du forer hver muffinform med dej. Put en tsk abrikosmarmelade i hver muffinform og top den derefter med marcipanfyldet. Stik et syltet kirsebær i hver. Skær strimler af det resterende dej og læg to strimler på kryds oven på hver Leipziger Lerche.

Pensl kagerne med pisket æg og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem afkøle helt, inden du spiser dem.

Note: Leipziger Lerchen er en fin og velsmagende kage. Jeg var lidt bange for, om fyldet ville blive tørt, men det var tilpas saftigt og sødt.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.