Mohnkuchen – birkeskage

Mohnkuchen – birkeskage

Birkeskage er ikke noget, jeg normalt kaster mig over, men da jeg faldt over den tyske Mohnkuchen, så blev min nysgerrighed alligevel vakt. Jeg bager jo tyske kager i denne måned, og jeg syntes, det kunne være sjovt at prøve en kage, der ikke ligner så meget af det, vi plejer at spise herhjemme.

Jeg fandt en opskrift på mohnkuchen hos Mamas Recepte, som jeg tog udgangspunkt i.

Mohnkuchen – birkeskage

6 personer

Bund:
1½ dl hvedemel
1 spsk flormelis
20 g koldt smør
1-2 spsk vand

Fyld:
100 g birkes
0,75 dl rørsukker
½ dl hvedemel
2½ dl letmælk
saft og fintreven skal fra ½ øko-citron
1 tsk vaniljepulver
1 æg
½ dl fløde

Topping:
½ dl hvedemel
½ dl rørsukker
25 g blødt smør

Rør hvedemel og flormelis sammen til bunden og gnid smørret ud i det. Saml det med lidt vand og læg dejen i køleskabet i ½-1 time.

Mens den er på køl, blender du birkes med rørsukker grundigt. Hælk mælken i en gryde og varm den op. Rør birkesblandingen i og pisk derefter hvedemelet i. Lad det boble, indtil konsistensen bliver tyk. Hæld det over i en skål, så det kan køle af.

Læg bagepapir i bunden på en lille springform (15-16 cm) og smør formen med lidt smør. Rul dejen ud og læg den i springformen, så både bund samt 2 cm af siden hele vejen rundt er dækket af dej.

Rør fløde, æggeblomme, vanilje, citronsaft + skal i det letafkølede birkesfyld. Pisk æggehviden stive i en anden skål og vend den derefter forsigtigt i fyldet. Hæld det over bunden i springformen.

Rør hvedemel, sukker og smør sammen til en smuldredej og fordel det over toppen af kagen.

Bag din birkeskage ved 200 grader i 10 minutter og sænk så ovntemperaturen til 175 grader. Bag derefter kagen i ca. 50 minutter. Lad din birkeskage køle helt af, inden du fjerner springformen og serverer den.

Note: Denne birkeskage havde en meget fin, mild smag af citron – og birkes naturligvis. Det fungerede rigtig fint at blende birkesfrøene, så fyldet blev ensartet, og man ikke følte, at man skulle pille birkes ud af tænderne hele tiden. Glimrende kage!

mohnkuchen, birkeskage, tysk kage, birkes, hvedemel, smør, flormelis, rørsukker, æg, vanilje, citron,


2 thoughts on “Mohnkuchen – birkeskage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.