Tag på skovtur om vinteren!

Tag på skovtur om vinteren!

Skovtur forbindes ofte med forår og sommer, men har du overvejet skovtur om vinteren? Eller parktur for den sags skyld. Jojo, vejret kan være en udfordring, men i de fleste tilfælde kræver det blot god påklædning samt at finde et område, hvor der også er steder med læ.

I disse tider, hvor man helst ikke skal ses indenfor med mange forskellige folk, så har vi indført gåture og skovturs-udflugter i vores omgangskreds. Heldigvis er mange friske på en tur i det blå (eller rettere det grønne), så vi får nogle hyggelige timer sammen udenfor med masser af frisk luft og motion, mens vi får set nogle af de mennesker, vi ellers pt. kun har kontakt med over e-mail og sms.

Hvor skal vi tage hen?

Hvor du skal tage hen afhænger selvfølgelig af, hvor i landet du bor. Find gerne et naturområde, hvor der er områder med læ (hvis det blæser og/eller regner) samt bænke (så I kan sidde ned og spise frokost eller drikke noget varmt). Hvis I er afsted i flere timer, er det også en god idé at have styr på, hvor man finder nærmeste toilet.

Har I børn med på turen, så find gerne et område, hvor der er naturlegeplads. Eller hvad med at tage på troldejagt?

kyllingefad, kylling, svampe, champignons, fløde, hønsebouillon, bouillon, estragon, karry, timian

Hvad med mad og drikke?

Mødes I ved frokosttid, så kan I naturligvis ‘bare’ smøre nogle rugbrødsmadder eller sandwiches. Skal det være lidt sjovere, så findes der mange forskellige slags ‘håndmad’. Jeg vil blandt andet anbefale cornish pasty, empanadas og squashmuffins. Men madsnegle med svampe og madmuffins med soltørrede tomater er nu også godt.

Lidt til den søde tand

Skal der også være plads til noget sødt, så er der jo masser af kager at vælge imellem. Småkager er mest oplagte, da de er lette at transportere, så prøv med hjemmelavede Bastognekiks, tranebær-kokoskager eller chokoladesmåkager med karamel.

Udskifter du julefrokosten med en hyggelig tur i det fri, så er det oplagt at medbringe julesmåkager, Men det behøver ikke nødvendigvis at være de klassiske brunkager eller fedtebrød – hvad med at prøve hermits, gaffelkager eller Santa’s Trash Cookies?

Noget varmt at drikke

Det er meget oplagt at medbringe te eller kaffe, når du tager på skovtur om vinteren, men hvorfor ikke prøve noget andet? I december er det selvfølgelig oplagt at tage rød gløgg eller hvid gløgg med, eller hvad med ‘vikingeudgaven’ lavet på mjød? Du kan dog også gå i en hel anden retning og lave krydret æbletoddy, æble-romdrik eller hot buttered rum. Eller Irish Coffee til dig, der ikke kan undvære kaffen.

Skal det være uden alkohol så prøv gerne en varm tranebærdrik, en kaneldrik eller en appelsintoddy.

varm drik, tranebærdrik, tranebærjuice, appelsiner, kanel, nelliker, stjerneanis, rørsukker


2 thoughts on “Tag på skovtur om vinteren!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *