Hot buttered rum

Hot buttered rum

I anledning af månedens varme drikke-benspænd har jeg også skelet til det store udland for at få inspiration, og her er der en lang række spændende – og lidt pudsige – varme drikke. En af dem, jeg oftest har hørt om, er hot buttered rum. Af en eller anden grund troede jeg, at hot buttered rum kom fra England, men det er faktisk en amerikansk juledrik, der stammer fra kolonialtiden. Og da der kun er en uge til december, er det jo meget passende at lave en drik, der passer til den søde juletid.

Hot buttered rum laves – som navnet afslører – med smør, og i mange af de opskrifter, jeg er stødt på, rører man en kryddersmør, som man har stående på køl og blot kan tage lidt af, når man vil lave en kop. Smørklumpen puttes i en kop og overhældes med kogende vand, inden rom og mørkt sukker røres i.

I min udgave har jeg dog valgt at varme smørret, vandet og krydderierne op i en kasserolle, for jeg skulle kun lave en enkelt kop, så der var ingen grund til at lave kryddersmørret på forhånd. Jeg brugte i øvrigt kun ½ spsk smør, men du er velkommen til at bruge mere, hvis du vil have en mere fed smag.

Hot buttered rum

1 kop

1½ dl vand
en kvart tsk kanel
en knivspids muskatnød
en knivspids stødte nelliker
1 spsk mørk farin
½-1 spsk smør
2 cl mørk rom

Hæld vand, krydderier, farin og smør i en kasserolle og varm det langsomt op. Når det er på nippet til at koge, hælder du kasserollens indhold over i en kop. Tilsæt rommen og rør rundt.

Note: Hot buttered rum er en dejlig varm og krydret drik, der har en tilpas sødme og en fin fedme fra smørret. Du kan altid putte mere smør og farin i, hvis du vil have en mere fyldig og tung drik, men jeg synes, at denne udgave har en fin balance.



7 thoughts on “Hot buttered rum”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *