varm hyldebærsaft, hyldebær, hyldebærsaft, pernod, pastis, stjerneanis, varm drikDa jeg var barn, fik jeg ind imellem et glas varm hyldebærsaft, når efteråret for alvor bed, og der var brug for at få varmen. I går lavede jeg en voksenudgave af denne, for saften blev piftet op med lidt alkohol, men den kan du selvfølgelig undlade, hvis du vil.

Jeg brugte hjemmelavet hyldebærsaft, hvor jeg allerede under kogningen af saften tilsatte stjerneanis, da den lidt lakridsagtige smag passer godt sammen med de mørke bær.

Varm hyldebærsaft med Pernod
1 glas

2 dl blandet hyldebærsaft
½ stjerneanis (hvis du bruger hyldebærsaft, der ikke er smagt til med stjerneanis)
2 cl Pernod/Pastis

Hæld saft og stjerneanis i en kasserolle og varm det langsomt op. Tag kasserollen af varmen, når saften når kogepunktet. Tag den halve stjerneanis op og hæld saften i et tykt glas eller i en kop. Rør alkohol i. Nydes bedst i koldt vejr – evt. med ild i brændeovnen.