Cheese rolls

Cheese rolls

Cheese rolls er en populær snack i New Zealand, og da ost er noget af det bedste, jeg ved, så måtte jeg selvfølgelig lave disse i forbindelse med mit new zealandske benspænd.

Jeg kiggede på en række forskellige opskrifter men endte med ikke at følge en bestemt, da princippet mere eller mindre er det samme. I New Zealand laves de med evaporated milk, og jeg mener, at man kan købe det færdiglavet herhjemme. Du kan dog også ‘sagtens’ lave det selv ved at varme ½ l mælk langsomt op i en gryde og lade det småsimre, indtil der kun er 2 dl tilbage (husk at røre jævnligt i gryden, så det ikke brænder på). Jeg lavede dog en hurtig løsning og brugte mælk i min udgave, som så kogte ind under tilberedningen. Nogle versioner er med sennep, så det brugte jeg også – dog en dijonsennep, så den ‘bed’ lidt mere.

Vær opmærksom på, at det er en god idé at bruge store stykker toastbrød og gerne så friske som muligt, så de er lettere at rulle. Skær eventuelt kanten af dem inden.

Cheese rolls

4 stk

4 store skiver toastbrød – så friske som muligt
smør til stegning
1 lille løg, finthakket
1 dl mælk – gerne letmælk
1 dl grøntsagsbouillon
4 dl friskrevet cheddar
1 tsk dijonsennep
salt og peber

smeltet smør til pensling

Smelt smør i en gryde og svits løgstykkerne ved mediumvarme, indtil de er bløde. Tilsæt mælken og lad det simre, indtil den er kogt halvt ind. Tilsæt bouillon, cheddar og sennep og lad det simre videre, indtil det bliver en cremet ostesauce. Smag til med salt og peber. Smør ostesaucen på toastbrødene og fold eller rul dem. Tag et lille ildfast fad og smør det med smeltet smør, inden du lægger dine cheese rolls i den. Pensl dem med smør (hrm, det glemte jeg selv…) og stil dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, indtil de er letgyldne.

Spis dine cheese rolls som snack eller kombinér dem med en salat som en let frokostret.

Note: Enkle og letkrydrede. Jeg kan godt lide det lille strejf af sennep, som disse cheese rolls har, så det synes jeg ikke, at du skal snyde dig selv for.2 thoughts on “Cheese rolls”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *