Æbleflæsk

Æbleflæsk

En af julefrokost-klassikerne i min omgangskreds er æbleflæsk. Lige siden min barndom har den ret været på julefrokostbordet hvert år, og det er en af mine absolutte favoritter. Æbleflæsk er samtidig også en ret, der er utrolig let at lave, så prøv at sætte den på bordet til næste julefrokost!

Jeg bruger ind imellem finthakkede løg i æbleflæsk, men i denne udgave har jeg dog undladt det.

Æbleflæsk

8 personer

8 stykker stegeflæsk
evt. lidt smør
7-8 danske æbler – gerne Belle de Boskoop
salt og peber
evt. lidt rørsukker

Steg flæsket på en pande. Hvis du har en stegepande med en god overflade, behøver du ikke smør til stegningen – flæsket smider en del fedt undervejs. Imens flæsket steger, vasker du æblerne, fjerner kernehusene og skærer æblerne i både.

Tag flæsket af panden og hæld overskydende fedt over i en skål (det kan du evt. bruge som alternativ til smør til julefrokosten). Lad en smule fedt blive tilbage på panden og hæld så æblebådene på. Steg dem ved mediumvarme, indtil de er bløde og mosede. Smag din æbleflæsk til med salt, peber og evt. lidt rørsukker.

Note: Æbleflæsk er en rigtig let frokostret, og den plejer som sagt at være på mit julefrokostbord hvert år. Den kan dog også sagtens spises på andre tidspunkter af året. Vidste du i øvrigt, at man også kan lave pæreflæsk?5 thoughts on “Æbleflæsk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *