Kødtarteletter

Kødtarteletter

Hvis man putte høns i asparges i tarteletter, så kan man også lave kødtarteletter med oksekødssauce! Det tænkte jeg i hvert fald, da jeg havde butterdejsplader til overs efter at have bagt apple pies.

Du kan lave din yndlingskødsauce, hvis du har sådan en. Ellers har jeg beskrevet hvilken kødsauce, jeg lavede til mine kødtarteletter. De kan serveres som en sjov forret, som en del af et buffetbord (skal dog laves lige inden servering) eller som en let frokostret.

Kødtarteletter

8 stk.

4 plader frossen butterdej, der skal tø op inden brug
lidt smør eller olie til pensling af form

Kødsauce:
250 g hakket oksekød
1 lille løg, hakket
100 g svampe, skåret i mindre stykker
2 fed hvidløg, pressede
smør til stegning
1 tsk timian
1 spsk sød paprika
1 tsk chili eller cayennepeber
1 dåse tomater
1 dl rødvin
salt og peber
evt. lidt chilisauce

Sæt gerne kødsaucen over i god tid inden aftensmaden, så den kan simre et par timer.

Start med at smelte smør i en gryde og svits så løg og hvidløg ved mediumvarme et minuts tid. Tilsæt krydderierne (undtagen salt og peber) og steg i yderligere et minut, inden du tilsætter svampene. Steg dem, til de er bløde, og rør så kødet i. Når kødet er brunet, tilsætter du tomater og rødvin og lader det simre videre under låg ved lav varme. Husk at røre i det et par gange i timen. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt ekstra chili til sidst.

Halvér butterdejspladerne, så du får otte næsten kvadratiske stykker. Pensl metalmuffinformen med fedstoft og tryk de otte plader ned i hver deres hul. Bag dine tarteletter ved 220 grader i 10-12 grader, indtil de er letgyldne. Tag dem ud af ovnen og Lad dem køle af et minuts tid, inden du bruger et meget smalt glas eller lignende til at trykke bunden ned på hver tartelet (butterdejen puffer en del op under bagning). Løft forsigtigt tarteletterne ud af formene og stil dem på et fad. Fyld kødsauce i dem – pynt eventuelt med friske krydderurter.

Servér dine kødtarteletter med en grøn salat eller fintsnittet kål.

Note: Ha, det fungerede ganske fint – især med lidt grønt til.

kødtarteletter, tarteletter, oksekød, kødsauce, svampe, løg, hvidløg, paprika, tomater, chili, cayennepeber, rødvin, timian,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *