Bagte kødboller

Bagte kødboller

Mit ovn-benspænd i denne måned er naturligvis en oplagt mulighed for at lave retter, der kun kræver tilberedning i ovnen (så sparer man også på opvasken), og så kom jeg til at tænke på bagte kødboller. Normalt vil jeg tilberede kødboller på en pande, men de egner sig fortrinligt til at blive bagt i ovnen – især når man som i dette tilfælde også tilbereder grøntsager og tomatsauce sammen med kødbollerne! Du kan selvfølgelig tilsætte endnu flere grøntsager, end jeg gjorde, hvis du ikke ønsker andet tilbehør til retten.

Bagte kødboller i tomatsauce

ca. 4 personer

Kødboller:
400 g hakket oksekød
1 spsk røget paprika
½ spsk timian
salt og peber

Tomatsauce:
200 g svampe, rensede og skåret i mindre stykker
500-600 g kartofler, skrællede og skåret i mindre tern
2 dåser hakkede tomater
1 spsk røget paprika
1 spsk sød paprika
1 tsk chilipulver
1 spsk løgpulver (kan evt. udelades)
lidt olie til at smøre fadet
salt og peber

Start med at smøre et mellemstort ildfast fad med olie. Fordel svampe og kartofler i fadet. Rør de hakkede tomater sammen med krydderierne og fordel det ud over grøntsagerne. Rør kødet sammen med krydderier og form små kødboller af den, som du presser let ned i tomatsaucen. Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i en times tid. Tjek om kartoflerne er møre – hvis ikke, så læg stanniol over fadet og giv det et kvarter mere i ovnen.

De bagte kødboller serveres sammen med den grøntsagsfyldte tomatsauce samt en god salat og/eller friskbagt brød. Du kan eventuelt drysse lidt revet ost over retten, inden du serverer de bagte kødboller.

Note: Bagte kødboller er en virkelig let måde at lave mad på. Når først retten er i ovnen, kan du lave alt muligt andet, mens du venter på, at maden bliver færdig. Ikke noget med at skulle stå og stege små kødboller eller koge kartofler til. Superlet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.