Marinerede oksespyd

Marinerede oksespyd

Da vi havde venner på besøg til en omgang spansk grill, så fik de – udover de spanske ribs samt padron pebre og romesco-sauce – også disse marinerede oksespyd. De er lette at lave og er ikke voldsomt krydrede (det kan du naturligvis selv ændre på), og så er jeg ret vild med den dressing, der hældes over til sidst, for det giver et lækkert pift til retten.

Inspirationen hentede jeg hos The Spruce Eats men justerede på nogle af målene.

Marinerede oksespyd
4-6 personer

800 g oksekød, skåret i tern – jeg brugte nyretapper
4 fed hvidløg, pressede
1 dl frisk persille, finthakket
1½ spsk sød paprika
1 dl olivenolie
salt og peber

Dressing:
1 spsk sød paprika
3 spsk rødvinseddike (hvidvinseddike kan også bruges)
1 dl olivenolie

Rør hvidløg, persille, paprika, olie samt salt og peber sammen i en skål. Vend oksekødsternene i marinaden og dæk det med husholdningsfilm. Stil skålen i køleskabet i 2-3 timer.

Læg træspyd i vand i en halv time, inden du skal grille. Varm grillen op. Stik oksekødsternene på spyd og steg dem på grillen, indtil de er møre – de skal ikke have så lang tid. Rør imens dressingen sammen. Tag spydene af grillen og læg dem på en stor tallerken eller et fad. Hæld dressingen over og servér de marinerede oksespyd med det samm.

Note: Disse oksespyd var en positiv overraskelse. De er ikke voldsomt krydrede (og er derfor rimelig børnevenlige – ellers skru ned for hvidløgene), men de har en god smag – ikke mindst på grund af dressingen, der lige runder det hele af.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.