Kanelsnegle

Kanelsnegle

Saftige og søde kanelsnegle er altid et hit, så det bagte jeg et par gange i sidste uge, hvor jeg var på ferie med svigerfamilien. Vi boede ikke i nærheden af et bageri, så jeg bagte brød hveranden morgen (og stegte pandekager de sidste par morgener, da vi også havde nogle æg, der skulle bruges).

Jeg eksperimenterede lidt med sammensætningen af dejen og var ved første forsøg også lidt udfordret af, at jeg brugte et fad med en meget tyk bund, som gjorde det svært at gennembage de buttede kanelsnegle. Sådan er det, når man bager i et køkken med fade og ovne, man ikke er vant til. Men anden gang justerede jeg lidt på dej og temperatur, og så blev de lige, som de skulle være. Jeg manglede dog vanilje i feriekøkkenet, men det vil også være fint til dejen.

Kanelsnegle

11-12 stk.

10-20 g gær*
2 dl mælk
1 dl rørsukker
½ tsk salt
½ tsk vanilje
40 g smeltet smør
ca. 6 dl hvedemel

Kanelfyld:
100 g blødt smør
2 spsk kanel
1½ dl rørsukker

Derudover:
lidt blødt smør til at smøre fadet
glasur lavet på flormelis og vand

*Jeg forberedte dejen aftenen før og lod den hæve i køleskabet natten over, så derfor holdt jeg mig til 10 g gær. Hvis du forbereder dejen et par timer før, at du vil bage dine kanelsnegle, så overvej at bruge 20 g gær i stedet.

Hæld mælken i en skål og rør gæren ud i den. Rør derefter smør, salt, vanilje og rørsukker i. Pisk melet i lidt ad gangen og ælt derefter dejen, til den er blød og smidig. Lad den hæve til dobbelt størrelse i en skål med et fugtigt viskestykke over – enten i køleskabet natten over eller på køkkenbordet en times tid.

Rør kanelfyldet sammen.

Rul dejen ud i en rektangel og smør fyldet ud på den. Rul dejpladen på den lange led og skær den i 11-12 lige store skiver. Smør et stort rundt tærtefad eller en springform på ca. 26 cm i diameter med lidt smør. Fordel dine kanelsnegle i fadet/formen – gerne med lidt afstand imellem dem – og tryk dem lidt ud. Lad dem eventuelt efterhæve i 15-30 minutter. Bag dem ved 200 grader i 20-30 minutter, indtil de er gyldne og har en vist fasthed, når du trykker let på dem.

Lad dine kanelsnegle køle helt af, inden du dekorerer dem med glasur.

Note: Søde, lækre kanelsnegle, der blev nydt både om morgenen og i løbet af dagen.

Har du lyst til at prøve nogle andre versioner, så tjek min opskrift på brombærsnegle og på citronsnegle.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *