Italienske påskesmåkager

Italienske påskesmåkager

Der skal påske på bordet, så hvorfor ikke prøve disse søde italienske påskesmåkager? Jeg faldt over dem, da jeg kiggede efter inspiration til påskefrokosten den kommende weekend og fik lyst til at bage dem med det samme.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Allrecipes, men justerede målene lidt og brugte mandellikør i stedet for mandelessens.

Italienske påskesmåkager

24 stk.

40 g blødt smør
1½ dl rørsukker
1 æg
½ dl mælk
½ dl rapsolie
300 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 tsk mandelessens eller mandellikør
et knips salt

Pisk smør og rørsukker til en cremet masse. Pisk ægget i og derefter mælk og rapsolie. Tilsæt hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, mandelekstrakt samt salt. Pisk det til en ensartet dej. Drys hvedemel på køkkenbordet og del dejen i 24 lige store kugler. Tril dem hver især til en smal pølse. Tag hver dejpølse og bind den forsigtigt til en lille knude. Læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade.

Bag dine påskesmåkager i ovnen ved 175 grader i 5 minutter i midten af ovnen og derefter 5 minutter i øverst i ovnen. Lad dem køle af.

flettede småkager, flettede kager, påskesmåkager

Glasur:
4 dl flormelis
1 spsk mandelessens eller mandellikør
lidt frugtfarve
1-2 tsk smeltet smør

Når kagerne er kølet helt af, er det tid til at pynte dem. Rør en sej og meget tyk glasur – lav eventuelt flere små portioner i forskellige farver. Så ser det ekstra festligt ud, når du serverer de italienske påskesmåkager i forskellige farver. Smør glasur på hver kage og lad den stivne inden servering.

Note: Det er nogle søde, milde italienske påskesmåkager! Hvis du ikke synes, at glasuren er nok, så kan du også drysse lidt kagekrymmel på. Helt sikkert et hit hos ungerne.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *