Påskeroulade

Påskeroulade

Denne påskeroulade er desserten til dagens påskefrokost. Jeg kunne naturligvis ikke dy mig og skruede godt op for pastelfarverne, da jeg skulle udtænke kagens udseende. Og så skulle der godt med små søde chokoladeæg på!

Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på citronroulade, men brugte farver i både dej og fyld, ligesom jeg ændrede lidt på fyldet. Her blev mascarpone udskiftet med flødeost, og jeg ændrede på blandingsforholdet mellem flødeosten og fløden.

Påskeroulade

8-10 personer

Rouladedej:
3 æg
150 g lys rørsukker
rød frugtfarve eller fondantfarve
1½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Fyld:
300 g flødeost
gul frugtfarve eller fondantfarve
2 dl fløde
fintrevet skal samt saft fra 2 mellemstore øko-citroner
2 tsk vaniljesukker
2 dl flormelis

Pynt:
små chokoladeæg
150 g flødeost
½ dl fløde
et par dråber grøn fondantfarve
1-2 spsk flormelis

Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt og pisk dernæst farven i. Rør mel ogbagepulver sammen i en anden skål og bland det i æggemassen under piskning. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at holde et par cm afstand til pladens kanter. Bag dejen ved 210 grader i 10-12 minutter. Hold godt øje med dejen, så den ikke bliver for mørk. Lad rouladedejen køle af et øjeblik, inden du vender dejen ud på et sukkerstrøet stykke bagepapir og dækker det med et fugtigt viskestykke. Vær endelig ikke nærig med sukkeret – det sørger for, at rouladedejen ikke hænger fast i bagepapiret. Lad rouladedejen køle helt af, inden du forsigtigt trækker det øverste bagepapir af.

Hæld alle ingredienserne til fyldet i en skål og pisk det sammen med en elpisker, indtil det samler sig til en blød og forholdsvis fast creme. Fordel cremen ud over rouladedejen og rul derefter forsigtigt din påskeroulade sammen. Jeg kan anbefale, at du bruger bagepapiret som hjælp til at rulle rouladen, for det skal gøres ret forsigtigt. Tryk nænsomt rouladen, så citroncremen fordeler sig jævnt. Pak rouladen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i nogle timer – evt. til dagen efter – så den kan sætte sig.

Tag din påskeroulade ud af køleskabet. Tryk den eventuelt lidt på plads, hvis du ikke er helt tilfreds med formen. Skær det yderste af enderne af. Rør en creme bestående af flødeost, fløde, fondantfarve og flormelis og smør cremen på kagen. Pynt med chokoladeæg. Jeg dryssede desuden lidt grønne sukkerflager ud over kagen og fadet.

Note: Jeg elsker citron i desserter, så denne påskeroulade er lige noget for mig – og forhåbentlig også dig. Den er både sød og syrlig på samme tid, og så ligger den ikke tungt i maven (… medmindre man tager et stor stykke!). Jeg syntes, at der var lige lovlig meget fyld i (selvom det er med til citron), så det har jeg justeret i forhold til ovenstående opskrift. Jeg brugte selv 400 g flødeost og lidt mere fløde.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *