Blommekage

Jeg har brugt denne dejlige solrige søndag i gode venners selskab og ikke bare nydt værtens lækre frokost og aftensmad – jeg havde også en eftermiddagskage med under armen, som vi nød under en pause fra brætspillene. Opskriften er inspireret af en kage, jeg så i et Feminablad for nogle år siden. Her valgte jeg dog at bruge mere stjerneanis og flere blommer og så udskiftede jeg noget af rørsukkeret med brun farin, da jeg havde en smule, jeg gerne ville have brugt op. Samtidig var vi udgået for kærnemælk, som indgår i den oprindelige opskrift, så jeg brugte i stedet noget creme fraiche, mere æg, smør samt lidt vand.

Blommekage
6-8 personer

440 g udstenede blommer
2 stjerneanis
40 g brun farin

275 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
2 tsk vaniljesukker
lidt salt
200 g rørsukker
85 g smeltet smør
2 æg
2½ dl creme fraiche
½ dl vand
75 g hakkede mandler

Knus stjerneanis i en morter og bland det med brun farin. Skær blommerne i både og vend dem i sukkerblandingen. Bland de resterende ingredienser – dog minus mandlerne – i en skål og hæld derefter dejen ud i en smurt springform på ca. 25 cm i bredden. Læg blommerne oven på dejen og drys med de hakkede mandler. Bag kagen ved 175 grader i 50-60 minutter – tjek om den er færdig ved at stikke med en lille træpind og se, om der er dej på, når du trækker den ud af kagen. Det er dog en kage, der er ret svampet i konsistensen, så den skal ikke tørbages fuldstændig.

Servér med en klat flødeskum eller creme fraiche.

Note: En dejlig saftig og cremet kage, hvor den ekstra stjerneanis og brune farin gør kagen lidt mere tung og fyldig i smagen. Vi spiste den med flødeskum til, men kan du godt lide et syrligt modspil, bør du gå efter creme fraichen, da kagen er ret sød.

14 thoughts on “Blommekage

  1. Den ser god og snasket ud! Femina har faktisk ret mange rigtig gode opskrifter og jeg må tilstå, at jeg altid læser opskriftsiderne først – måske det egentlig er en vane jeg har med alle blade hvori der er opskrifter – tsk tsk madøre 😀

  2. Camilla – mange tak – jeg tror også, at alle lige tog et ekstra stykke, da vi kastede os over den 😉

    Jamen er det ikke helt naturligt at gøre? Jeg gør det i hvert fald også 😀

  3. NYBH – tusind tak 🙂
    Hehehe, jeg valgte at lade resten af kagen (minus et stykke, som jeg fik med hjem til gemalen, der straks fortærede det) hos værten, så jeg ikke kom til at forgribe mig yderligere på kagen 😀

  4. Lene – tak skal du have. Jeg vil gætte på, at man godt kan købe det i supermarkederne, men jeg havde nogle på frost, som jeg købte friske i efteråret og så blot udstenede og frøs ned 🙂

  5. Åh, hvor lyder det godt, Piskeris! Det var sådan nogle kager, min mor bagte – indlægget minder mig om hende, og din blommekage bliver straks printet ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *