Æbleskiver med nødder
Har du prøvet æbleskiver med valnødder – eller vil du altid vælge klassiske æbleskiver?
Jeg prøver jo at kombinere valnødder med alt muligt spændende i denne måned i anledning af valnødde-benspændet, og denne gang ‘går det ud over’ æbleskiverne. Hvis du søger på ‘æbleskiver’ her på bloggen, opdager du, at det ikke er første gang, at jeg eksperimenterer med den klassiske julekage, for jeg synes, at det er synd, hvis æbleskivepanden kun bruges 1-2 gange om året.
Jeg tog udgangspunkt i min sædvanlige æbleskive-opskrift men udskiftede citron med appelsin samt tilføjede chokolade og hakkede valnødder som afslutning.
Æbleskiver med nødder
ca. 18 stk.
3 dl kærnemælk
2 æg
½ tsk natron
1 spsk sukker
½ tsk vaniljesukker
2½-3 dl hvedemel
½ tsk kardemomme
revet skal og saft fra en halv øko-appelsin
smør til bagning
Derudover:
smeltet chokolade
finthakkede valnødder
Pisk kærnemælk, æg og appelsinskal + saft sammen. Rør de tørre ingredienser sammen i en anden skål og pisk dem i væden.
Varm en æbleskivepande op og smør fordybningerne med smeltet smør. Fyld derefter fordybningerne helt op med dej, og når æbleskiverne har fået lidt skorpe (det går hurtigt, når panden først er rigtig varm), så vender du æbleskiverne halvt. Lad dejen bage lidt mere, så der kommer mere skorpe, og drej æbleskiverne, så de lukker helt. Lad dem stege/bage videre i et par minutter og husk at vende dem løbende. Tag dem af, smør fordybningerne med smør og fortsæt stegningen.
Dyp æbleskiverne i smeltet chokolade og vend dem i finthakkede valnødder inden servering.
Note: Dette er en ret god kombination! Æbleskiver med nødder – i dette tilfælde valnødder – og chokolade er altså en ret fin variant. Skal du gøre det ekstra festligt, kan du drysse lidt spiselige guldflager over eller måske lidt spiseligt guldstøv.
… og så må du nok hellere have lidt syltetøj og flormelis/sukker til dem i familien, der måske synes, at det bliver lidt for moderne 😉