Kanelkys

Kanelkys

Disse kanelkys er rimelig lette at lave og vil være en skøn værtindegave eller supplement til konfektfadet her i juledagene.

Jeg så opskriften for mange år siden hos Miss Muffin og måtte lige finde den frem fra lageret igen, da jeg havde lyst til at prøve noget nyt. Jeg synes, at det er så hyggeligt at bage marengskys, og disse kanelkys viste sig heldigvis også at være virkelig lækre!

Det blev til lidt småjusteringer – jeg valgte blandt andet at udskifte mælkechokoladen med mørk chokolade, da jeg syntes, at de små kys var søde nok i forvejen og manglede lidt modspil (de smager nærmest som nougat!). Jeg synes dog ikke nødvendigvis, at de behøver at blive dyppet i chokolade, så det er helt op til dig, om du vil lave den ene eller den anden version.

Kanelkys

1 bageplade

2 æggehvider
1 dl fint hvidt sukker
60 g hasselnødder, blendet til fint nøddemel
1 tsk kanel
evt. mørk chokolade

Pisk æggehviderne stive nok til, at du kan danne små bløde toppe. Pisk derefter sukkeret i lidt ad gangen, så sukkeret kan blive optaget i æggemassen. Rør nøddemel og kanel sammen og vend det forsigtigt i æggemassen.

Hæld cremen i en tyllepose og lav små toppe på en bagepapirbeklædt bageplade. Har du ikke en tyllepose, eller vil du bare gøre det meget simpelt, så kan du sætte marengscremen på bagepladen med en teske.

Bag dine kanelkys ved 120 grader varmluft i ca. 45 minutter. Sluk ovnen og lad dem tørre helt i eftervarmen.

Tag pladen ud efter en time og lad kyssene køle helt af. Nu kan du dyppe bunden af dem i smeltet chokolade – eller lade være.

Opbevar dem i en lufttæt beholder, inden de skal spises.

Note: Jeg forpassede en oplagt mulighed for at udskifte hasselnødder med valnødder i anledning af månedens benspænd, men jeg tænkte, at det var bedst lige at teste dem med hasselnødder først. Du kan selvfølgelig også bruge mandler i stedet for – og andre typer mandler vil sikkert også fungere i de fleste tilfælde.



2 thoughts on “Kanelkys”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *