Nougatmåtter
Nougatmåtter er din redning, når du lynhurtigt skal lave noget konfekt. Uanset om det er til julebordet, påskebordet, som værtindegave eller som en sød hapser til eftermiddagskaffen – så er nougatmåtter der for dig!
Du skal bruge en pakke blød nougat, noget mørk chokolade – og så enten noget krymmel, finthakkede nødder eller kokosmel. Og nogle enkelte køkkenredskaber.
Nougatmåtter
150 g – aka en pakke blød nougat
ca. 100 g mørk chokolade
evt. et lille knips salt
krymmel, spiseligt glitter, finthakkede nødder eller kokosmel som pynt
Start med at lægge nougaten i fryseren en halv times tid, så den er helt hård, inden den skal overtrækkes. Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad eller ved at zappe den i korte intervaller i mikroovnen.
Overtræk den hele nougat med mørk chokolade og læg den på et stykke bagepapir. Drys/kast pynten på den (altså – det kan bedst betale sig at drysse fra oven og kaste pynten med let hånd fra siden, når du skal dække de tre sider med krymmel/pynt). Lad chokoladen stivne – det kan evt. fremskyndes ved at sætte den i køleskabet.
Dyp en skarp kniv i kogende vand, tør klingen af og brug den varme klinge til at skære nougatmåtter af den stivnede nougatstang. Læg dem på et fad, og de er klar til servering! Du kan naturligvis vente med at skære dem ud til lige inden, at du vil spise dem – så risikerer de heller ikke at tørre ud.
Denne konfekt er lidt i familie med nougatstykker, som jeg tidligere har blogget om. Er det fint med dig, at det kræver lidt flere ingredienser, men kan laves næsten lige så hurtigt, så bør du prøve nougatkonfekt med brændte mandler. Jeg har lige lavet en variant i dag, hvor jeg udskiftede de to chokoladetyper med mørk chokolade samt havrekiksene med lyse kiks, og den variant fungerer også aldeles glimrende.
Min mor puttede altid lidt smeltet chokolade og valnød på toppen af nougatstykker. Perfekt tik dit benspænd ☺️ glædelig jul
Min svigerinde putter også tit valnødder på sin julekonfekt 🙂
Rigtig glædelig jul!