Nøddekarameller

Nøddekarameller

Jeg fik lyst til at lave nøddekarameller, da jeg faldt over chokoladekarameller med nødder på Annes chokoladeblog. Det er jo ved at være tid til at lave julegodter.

Dette er en virkelig simpel opskrift, hvor alle kan være med – men du skal dog kunne lide honning, der er det bærende sødemiddel i karamellerne.

I den oprindelige opskrift indgår der pekannødder, men jeg havde lyst til at bruge hasselnødder. Her er det dog vigtigt at riste dem inden brug, da den ristede nøddesmag gør karamellerne endnu bedre, og du får fjernet den lidt trælse, tørre skal. Du kan selvfølgelig bruge lige den slags nødder, du har lyst til – og du kan også eksperimentere med at bruge en anden type chokolade. Jeg vil dog anbefale at bruge en mørk chokolade, da jeg synes, at det passer bedst sammen med honningen.

Nøddekarameller

100 g honning
100 g mørk chokolade – jeg brugte 70% Valrhona
60 g hasselnødder
lidt salt

Start med at hælde nødderne i en lille kasserolle og rist dem nogle minutter, så de begynder at dufte og tage farve (husk at ryste dem lidt rundt undervejs). Hæld dem over på et rent viskestykke og gnid så meget af skallen som muligt.

Hæld honningen i den tomme kasserolle og varm det op. Hak imens chokoladen. Når honningen er ved at være ret varm – den behøver ikke at koge – tager du den af varmen og rører chokoladen i. Bliv ved med at røre, indtil massen er homogen. Rør også lidt salt i.

Hæld chokoladen i et ildfast fad, som du har smurt med lidt smagsneutral olie og foret med bagepapir. Fordel nødderne ud over massen og tryk dem ned med fingrene eller en ske. Stil fadet i køleskabet i nogle timer, indtil massen er stivnet.

Nu kan du vippe massen ud på et spækbræt og skære dine nøddekarameller ud i lige den størrelse, du foretrækker.

Note: Disse nøddekarameller har en virkelig god konsistens – bløde og lidt seje på samme tid. Du kan smage honningen, men den er ikke dominerende. Hvis du har lyst til at eksperimentere, kan du jo tilføje et krydderi såsom kanel, men gør det kun på en lille del af karamellerne, hvis du ikke er sikker på, at du kan lide det.

Lyst til at se på flere karamel-opskrifter?



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *