Yoghurtmarineret kylling

yoghurtmarineret kylling, kylling, marinade, yoghurt naturel, hvidløg, gurkemeje, garam masala, chilipulver, chili, paprika, hyldeblomstsaftSurmælksprodukter er gode i marinader, hvor du gerne vil mørne kødet, og jeg har før brugt det til fasaner, hvor du let kan få fat i en fugl, der har flere år på bagen og derfor trænger til at blive mørnet lidt.

Du kan dog også sagtens bruge surmælksprodukter i marinader til kød, der er mørt i forvejen, og det var lige præcis, hvad jeg gjorde, da vi for nylig købte et par kyllinger fra Løgismose. Kyllingerne sælges i Netto til 89 kr. stykket og er flere gange blevet fremhævet som en af de bedste og billigste supermarkedskyllinger på markedet, ligesom Dyrenes Beskyttelse har Løgismosekyllingerne som topscore i en undersøgelse af supermarked-kyllingernes opdræt. Og ja – kyllingerne smager godt, så prøv dem endelig.

Men tilbage til marinaden, som blev indisk-inspireret – uden dog at blive rigtig hidsig i smagen, for jeg ville gerne kunne smage kyllingen inde under alle krydderierne. Hyldeblomstsaften var med til at give en fin sødme under stegningen, og vi dryppede lidt af stegeskyen ud over risene, da vi spiste – uhm!

Kyllingeskroget blev selvfølgelig gemt til dagen efter, hvor jeg kogte en bouillon på den.

Yoghurtmarineret inder-kylling
5-6 personer

1 økokylling fra Løgismose på 1,4 kg

Marinade:
2 dl yoghurt
2-3 fed hvidløg, presset
3 tsk gurkemeje
2 tsk garam masala
1-2 tsk stødt chilipulver
2 tsk paprika
salt og peber

olivenolie
lidt fint salt
2-3 dl fortyndet hyldeblomstsaft

Undersøg kyllingen og fjern evt. fjerstubbe. Rør resten af ingredienserne sammen og gnub kyllingen grundigt ind i marinaden. Læg den i en frysepose eller i et fad, du dækker over, og sæt kyllingen i køleskabet i et døgns tid. Derefter skal kyllingen i et fad (hvis du ikke allerede har lagt den i dette). Hæld hyldeblomstsaften i fadet og pensl kyllingen med olivenolie. Slut af med en smule salt og steg så kyllingen ved 200 grader i 50-60 minutter.

Servér kyllingen sammen med grøn salat, kogte basmatiris og en raita – i dette tilfælde havde jeg piftet den op med ekstra grøntsager.

yoghurtmarineret kylling, kylling, marinade, yoghurt naturel, hvidløg, gurkemeje, garam masala, chilipulver, chili, paprika, hyldeblomstsaft



10 thoughts on “Yoghurtmarineret kylling”

  • Tak fordi du fortæller om Løgismosekyllingerne – jeg var ikke klar over, at de er blevet fremhævet som en af de bedste og billigste økokyllinger på markedet, og at Dyrenes Beskyttelse siger god for opdrættet. Jeg vil bruge din opskrift, næste gang jeg laver kylling. Det lyder superlækkert 🙂

    • Det er rart, at der er gjort noget ud af dyrenes velfærd, og at det samtidig er til en pris, hvor de fleste kan være med. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg køber de kyllinger 🙂

    • … jeg har en overmodig og fiks idé om at gennemgå min liste i denne weekend for at danne mig et overblik og prioritere – men fortæl det ikke til nogen, for jeg går sikkert død i det 😀

  • Åh, Piskehaps – det er vel nok en laber kylling….næsten som hjemme i Indien. Jeg er SÅ glad for at Netto har fået de fugle fast, det har dog knebet lidt herovre med at få dem i butikkerne. Men det skulle vist blive bedre fra nu af!

    Hvad så, skal du ikke lave ymerfromage a’la Piske? ;-D

    • Ymerfromage når jeg ikke denne gang, men det blev da til en kærnemælksrand den anden dag. Til gengæld kan jeg røbe, at der kommer en opskrift senere i dag på en laber ymerkage… 😉

  • Jeg laver næsten altid marinader af olie, men ved jo egentlig godt at yoghurt er super velegnet. Tak for tippet og for at huske mig på yoghurten 🙂

    • Det var så lidt – jeg får heller ikke brugt det så tit, men det er ellers en glimrende måde at marinere på 🙂

  • Hej.

    den er fritgående og smager rigtig godt og dyrevelfærden er i top, men den er ikke økologisk.

    Men det er en super god pris for en kylling som har haft det godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *