Tofu-burger

En tofu-burger er et glimrende alternativ, hvis du vil prøve en kødfri burger. Det er nok den vegetar-burger, der kommer tættest på kødudgaven, da man får lidt af den samme umami-smag som ved kød.
Jeg måtte naturligvis lave en tofu-burger i forbindelse med tofu-benspændet., og jeg besluttede, at det skulle være en udgave, hvor man laver en tofu-fars og former den som bøffer. Du kan naturligvis også skære tofu i skiver og vende dem i krydderier, inden du steger dem. Så får du dog ikke helt samme oplevelse.
Tofu-burger
2 personer
Tofubøffer:
2 fed hvidløg, pressede
rapsolie til stegning
250 g fast tofu
1 spsk gochujang
1 spsk soyasauce
1 tsk løgpulver
evt. ½ æg
ca. 2 spsk hvedemel
½-1 dl rasp
Smuldr tofuen til bittesmå stykker i en skål. Rør gochujang, soyasauce og løgpulver i. Hæld en god sjat olie på en pande og steg hvidløgene i et halvt minut ved middelvarme. Tag panden af varmen og skrab forsigtigt hvidløgene fra (gem olien). Rør hvidløgene i farsen sammen med æg og så meget hvedemel, og det hænger sammen. Form to bøffer af tofufarsen og vend dem i rasp.
Varm hvidløgsolien op på panden og steg tofubøfferne, indtil de er gyldne og sprøde.
Nu er det tid til at samle din tofu-burger. Jeg foreslår følgende fyld:
- kewpie mayonnaise rørt med sesamolie
- fintsnittet spidskål (eller grøn salat om sommeren)
- rødløg skåret i tynde skiver
- peberfrugt skåret i strimler (syltede om vinteren, friske om sommeren)
- hoisinsauce
Smør hver burgerbolle med krydret mayonnaise, læg salat i og placér din tofubøf oven på. Top dem med rødløg, peberfrugt og hoisinsauce.
Så er din tofu-burger klar til at blive spist!
Du kan variere fyldet lige så meget, som du har lyst til. Er det om efteråret, kan du for eksempel stege nogle svampe og kombinere dem med smeltet gorgonzola til en kraftig efterårsburger, og er det om sommeren, kan du bruge friske tomatskiver.
Note: Virkelig lækker og saftig tofu-burger. Den ville jeg ikke være bange for at servere for kødspisere.
Vil du have flere ideer til vegetarburgere? Så tjek mit vegetarburger-tag.