Grøntsager med tofucreme

Denne tofucreme var et meget oplagt valg, da jeg skulle finde på min første benspændsret i denne måned. Tofuen var nemlig den rest, der blev tilovers, da jeg lavede chokolademousse med tofu.
Men er det for alvor at rydde ud i gemmerne, hvis man bruger en rest, der er et par dage gammel? Ikke rigtig, så udover at jeg fik brugt en rest hoisinsauce til min tofucreme, så fik jeg også udryddet nogle ristede mandler, som faktisk var gået et par uger over tid. Og nødder vil du ikke gemme for længe, for selvom de ikke bliver dårlige dagen efter sidste salgsdato, så bliver de harske i løbet af nogle måneder.
Det endte faktisk med at blive en rester-med-rester anretning, for jeg fik også brugt lidt kogte ris fra aftensmaden et par dage før samt et lille stykke bacon, som jeg fandt i stop-madspild kummen i supermarkedet samme dag.
Grøntsager med tofucreme
2 personer
Tofucreme:
ca. 100 g silken tofu
1½-2 spsk hoisinsauce
lidt salt
Derudover:
½-1 broccoli, delt i mindre buketter
50-80 g bacon, skåret i tern
2-3 dl kogte ris
1 dl saltede mandler, hakkede
Dræn tofuen og blend den sammen med hoisinsauce. Smag til med salt.
Bring en gryde vand i kog og hæld broccolien i. Kog den et par minutter, indtil den er mør. Hæld vandet fra. Steg baconen på en tør pande, indtil den er sprød. Rør risene i og steg dem, indtil de er varme.
Anret broccoli og stegte ris på to tallerkner. Fordel tofucreme ud over det og slut af med at drysse mandler over.
Note: Nu var det lidt tilfældigt, at jeg havde en rest silken tofu, men det er en genial ingrediens, hvis du vil lave en silkeblød (!) creme. Har du ikke hoisinsauce, så kan du også eksperimentere med at bruge lidt teriyakisauce eller soyasauce samt lidt mørk sirup. Eller du kan lave en helt fjerde udgave ved at røre lidt chilisauce i. Kort sagt – du kan lave virkelig mange varianter af tofucreme.