Stegte tofustykker

Disse stegte tofustykker blev min første tofu-benspændsret, da jeg skulle lave en rimelig hurtig frokost til gemalen og jeg.
Jeg har set flere videoer med folk, der steger tofuen og derefter vender den i en krydret sauce, så det måtte jeg naturligvis også prøve. Den krydrede sauce skal helst være så kraftig, at umami-smagen vil give tofuen en næsten kødagtig smag. Jeg improviserede mig frem til et ganske fint resultat, som gemalen og jeg guffede i os med velbehag.
Tofuen i denne ret er en fast økologisk tofu, som jeg har set i de fleste supermarkeder herhjemme.
Stegte tofustykker
2 personer
200 g fast tofu
½ dl hvedemel
1 tsk sød paprika
1 tsk cayennepeber
rapsolie til stegning
Sauce:
0,75 dl teriyaki-sauce
0,75 dl vand
1 spsk riseddike
1 spsk mørk sirup
1 tsk frisk ingefær, skåret i mindre stykker
Rør mel, paprika og cayennepeber sammen i en skål. Hæld væden fra tofuen og bræk den i mindre stykker, som du vender i melblandingen.
Hæld en gavmild sjat rapsolie på en mellemstor pande og steg tofustykkerne. Sørg for at vende dem med jævne mellemrum. Når de har fået en let sprød overflade, hælder du dem over i en skål. Hæld derefter ingredienserne til saucen på panden og rør rundt. Lad den boble i nogle minutter. Husk at smage på den og se, om du skal justere smagen lidt. Si derefter saucen, så du får fjernet ingefærstykkerne. Hæld saucen over tofustykkerne. Tilsæt mere rapsolie til panden og tag tofustykkerne op med en hulske. Put dem på panden igen og steg i et par minutter. Sørg for at vende dem grundigt, da der er sirup i saucen, og den derfor kan brænde på.
Servér de stegte tofustykker med kogte risnudler og fintsnittede grøntsager – i dette tilfælde spidskål.
Note: De stegte tofustykker var et hit! Elsker at de får godt med smag, og du kan sagtens gøre saucen endnu stærkere, hvis du har lyst.