Pasta med tofusauce

Pasta med tofusauce

Tofusauce havde jeg nok ikke tænkt på at lave, hvis ikke jeg havde set en video fra Fitgreenmind, hvor hun brugte silken tofu til at skabe en cremet og indbydende pastasauce. Og det måtte jeg da straks prøve til mit tofu-benspænd, for det er ikke så tit, at jeg ser kombinationen af tofu og pasta.

Jeg fik lavet en liiiidt stor portion tofusauce til to personer, så jeg har skruet op for pastamængden i selve opskriften. Jeg plejer ikke at have friske krydderurter på denne årstid, så jeg pyntede retten med lidt fintsnittet spidskål, men har du frisk basilikum på lager, så brug det endelig til denne ret.

Pasta med tofusauce

ca. 4 personer

400 g svampe
lidt salt
olie til stegning

Tofusauce:
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg, pressede
2 spsk oregano
lidt olie til stegning
evt. ½ dl kraftig rødvin
2 dl tomatkoncentrat
1½ dl vand
250-300 g silken tofu
salt og peber

Derudover:
ca. 400 g pasta
lidt fintsnittet spidskål eller frisk basilikum til at pynte med

Rens svampene og skær dem i skiver. Steg dem på en stor pande sammen med lidt salt og olie, indtil de bliver møre. Vip dem over i en skål. Hæld lidt mere olie på panden og tilsæt så løg og hvidløg. Steg det ved mediumvarme et par minutter, indtil løgstykkerne bliver møre. Rør oregano i og giv det et halvt minut, inden du tilsætter rødvin (hvis du har det på lager), tomatkoncentrat og vand. Rør det godt sammen. Blend tofuen til en ensartet masse og rør det i pastasaucen. Lad det simre ved lav varme i nogle minutter, inden du smager saucen til med salt og peber.

Vend din tofusauce i kogt pasta og servér den straks.

Note: Tofuen giver en lækker, cremet sauce – samt godt med proteiner til retten. Jeg kunne godt finde på at putte endnu flere krydderier i en anden gang, men det er selvfølgelig en smagssag (pun intended).



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *