Tofusalat

Tofusalat

Denne tofusalat fik vi som en let frokost tidligere i dag, da jeg ville lave en servering, der passede til månedens tofu-benspænd.

Jeg besluttede, at det nok var en god idé at tilberede tofuen lidt, inden den blev kombineret med grøntsagerne, og så skulle der selvfølgelig også røres en salatdressing. Det er et stykke tid siden, at jeg sidst har brugt tahin i madlavningen, og da den er helt fænomenal at bruge i dressinger, så fandt jeg tahin-glasset frem.

Du kan selvfølgelig bruge mange forskellige slags grøntsager til en tofusalat, og jeg tog udgangspunkt i de ting, der passer bedst til årstiden – nemlig kål og gulerødder. Så kunne der også ryddes lidt op i grøntsagsskuffen på samme tid.

Tofusalat

2 personer

2 håndfulde fintsnittet spidskål
2 store gulerødder

Salatdressing:
½ spsk tahin
2 spsk sesamolie (hvis du ønsker kraftig smag) eller 2 spsk rapsolie
nogle dråber stærk chilisauce
salt

Marineret tofu:
100 g fast tofu
1 dl cashewnødder, hakkede
lidt olie til stegning
½ dl soyasauce

Hæld olie på en pande og varm den op. Bræk tofuen i mindre stykker og drys dem ud over panden sammen med nødderne. Steg det ved mediumvarme i fem minutters tid. Imens kan du fortsætte med at tilberede resten af salaten.

Fordel spidskålen i to skåle. Skræl gulerødderne og skræl derefter tynde strimler af gulerødderne, som du fordeler over kålen.

Pisk tahin, olie og chilisauce sammen. Smag til med salt og eventuelt mere chili. Dryp salatdressingen over grøntsagerne.

Når tofuen er begyndt at blive gylden, hælder du soyasaucen over. Rør rundt og lad det simre videre, indtil soyasaucen er helt indkogt. Fordel tofu og nødder ud over de to skåle salat.

Spis din tofusalat med det samme – eventuelt med et stykke brød til.

Note: Rigtig lækker tofusalat med masser af smag fra tahin og soyasauce. Du kan tilføje mere spidskål og gulerødder, hvis du synes, at portionen er lidt for lille.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *