Tofubidder i hoisinsauce

Disse tofubidder så jeg i en video fra Fitgreenmind og fik lyst til at lave i weekenden, da vi havde fødselsdagsgæster.
Først tænkte jeg på at lave dem som velkomstsnack, men jeg endte med at bruge dem i en lille forret, hvor jeg kombinerede dem med kogte grønne bønner og en sesam- og soyamayo! Ret funky, ikk’?
Jeg justerede lidt på fremgangsmåden, da jeg skulle lave tofubidder, da jeg tilførte en lille smule chili samt udskiftede teriyakisauce og lime med hoisinsauce og citron.
Tofubidder
6-8 personer – som forret eller snack
300 g fast tofu
1 dl hvedemel
½ spsk karry
½ tsk chili
lidt salt
1 dl hoisinsauce
saften fra ½ citron
Dup tofuen med lidt køkkenrulle og bræk tofuen i mundrette stykker. Rør mel, karry, chili og salt sammen i en skål og vend tofustykkerne i blandingen. Vent et par minutter og vend dem en gang mere. Ryst dem, så det overskydende mel ryger af og fordel tofustykkerne ud over en bagepapirbeklædt bageplade. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter, indtil de er letgyldne og faste i overfladen.
Rør hoisinsauce og citronsaft sammen i en stor skål og vend tofustykkerne i det. Spred tofustykkerne ud over bagepladen igen og bag dine tofubidder 5-10 minutter mere.
Lad dem køle lidt af og spis dem, som de er – eller servér dem sammen med en dip.
Note: Tofubidder med hoisinsauce er slet ikke en tosset idé. Selv de mere tofuskeptiske i selskabet kunne lide det, så prøv det, næste gang du vil eksperimentere med tofu.