Kartoffel sabzi

Kartoffel sabzi er en indisk vegetarret, som du kan spise, som den er – eller servere den som tilbehør til andre retter. Og det var sidstnævnte, jeg gjorde, da vi fik lam i karry i weekenden. Kartoffel sabzi er nemlig et glimrende alternativ til kogte ris, og så er det også en fin måde at få flere grøntsager, da retten også indeholder grønne bønner og flåede tomater.
Jeg har set opskrifter på kartoffel sabzi, hvor der er væsentlig færre – eller slet ingen – grønne bønner. Jeg kunne dog godt lide, at de tilførte retten noget grønt og saftigt, så her er der godt med bønner!
Kartoffel sabzi
Ca. 8 personer
850 g kartofler
4-5 fed hvidløg, pressede
2 mellemstore løg, skåret i tynde både
1 spsk gurkemeje
1 spsk knust spidskommen
1 tsk knust chili eller cayennepeber
olie til stegning
1 dåse tomater
Ca. 400 g frosne grønne bønner – optøede
Salt
Evt. Lidt frisk koriander som pynt
Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca 2 x 2 cm.
Hæld olie på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Steg det ved mediumvarme et minuts tid og rør så gurkemeje, spidskommen og chili i. Tilsæt lidt mere olie og steg det et halvt minuts tid, så krydderierne bliver varmet op og begynder at dufte.
Rør tomaterne i og lad det simre i et par minutter, inden du tilsætter kartoflerne.Læg låg på panden og lad det simre ved lav varme et 15-20 minutter, indtil kartoflerne er møre men stadig faste.
Skær bønnerne i mindre stykker og vend dem i panden. Tilsæt evt. lidt vand. Varm retten op, så bønnerne bliver møre og smag til med salt til sidst.
Kartoffel sabzi kan som sagt serveres som hovedret eller som tilbehør – og gerne med lidt frisk koriander, hvis du er til det.
Note: Jeg synes, at det er en ret lækker måde at få kartofler på, og så er kartoffel sabzi også et godt valg, hvis du vil vise gæsterne, at indisk mad kan serveres med andet end ris til.