Koreansk pandekage med forårsløg

Koreansk pandekage med forårsløg

Sådan en pandekage med forårsløg er da en rigtig sommerret! Så det er meget passende at blogge om den på årets første sommerdag, der både har budt på sol og over 20 grader. Aaah!

Jeg har selvfølgelig stadig gang i mit koreanske benspænd, hvor jeg lige skal nå at blogge om de sidste retter, inden jeg kan gå i gang med juni måneds benspænd. Jeg faldt over en opskrift på koreansk pandekage med forårsløg på bloggen My Korean Kitchen. Jeg justerede dog lidt på dejen, hvor jeg blandt andet udelod hvidløgspulver men skruede op for løgpulveret. I den oprindelige opskrift indgår der også blæksprutte, men her forenklede jeg retten lidt. Jeg lavede den kun på rejer og skar lidt ned på mængden af skaldyr.

Koreansk pandekage med forårsløg

2 personer

Dej:
2 dl hvedemel
1 spsk majsmel
lidt salt
1 tsk løgpulver
2½ dl koldt vand

Topping:
toppene fra ca. 3 forårsløg, skåret over på midten
150 g rejer (MSC-mærkede), skåret i mindre stykker
2 æg

smagsneutral olie til stegning

Rør de to typer mel sammen med salt og løgpulver. Pisk det kolde vand i, til du har en ensartet dej.

Hæld en gavmild sjat olie på en mellemstor pande og varm det godt op. Hæld halvdelen af dejen ud over og vip panden, så det fordeler sig i et jævnt lag. Fordel halvdelen af forårsløg-toppene ovenpå dejen, inden du topper det med halvdelen af rejestykkerne. Nu skal din pandekage med forårsløg stege i nogle minutter ved mediumvarme, indtil du kan se på kanten af pandekagen, at den er næsten gennembagt. Pisk det ene æg og fordel æggemassen ud over toppen. Vend derefter pandekagen forsigtigt og giv den et par minutter på den anden side, så æg og rejer kan blive gennemstegt.

Læg din pandekage med forårsløg på en stor tallerken og gentag processen for den anden pandekage.

Den koreanske pandekage med forårsløg kan spises som et let måltid – gerne med en sauce til. Jeg lavede en hurtig baseret på en rest sød chilisauce pisket med soyasauce og lidt salt.

Note: Dette er en ret enkel servering, der sagtens kan laves en hverdagsaften. Pandekagen kan naturligvis suppleres med ekstra grøntsager eller skaldyr, hvis portionen er for lille til din appetit (… eller der kan være plads til en dessert i form af koldskål. Just saying).2 thoughts on “Koreansk pandekage med forårsløg”

  • Jeg elsker dit koreanske benspænd, fordi det giver mig et tvist på japansk mad (der er meget mere end sushi). Denne minder om en let okonomiaki

    • Det er jeg glad for at høre! Jeg tænkte faktisk på okonomiaki, da jeg købte ind til et par af de koreanske retter. Det kunne være hyggeligt at lave igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *