Wokret med peanutsauce

Wokret med peanutsauce

Jeg blev nødt til at lave en wokret med peanutsauce, da jeg faldt over konceptet hos Lodge Cast Iron. Jeg har selvfølgelig før lavet wokretter, der efterfølgende har fået et drys hakkede peanuts inden servering, men ikke en decideret wokret med peanutsauce. Det skulle da klart prøves i forbindelse med månedens wok-benspænd!

Jeg endte med at gå helt bort fra opskriften og freestyle ud fra, hvad vi havde på lager, og hvad jeg havde lyst til. Det gav samtidig mulighed for at bruge det sidste peanutbutter samt et par andre ting, og det er altid tilfredsstillende at bruge noget helt op. Jeg synes efterhånden, at jeg har fået reduceret vores vinterlager betragteligt, så vi ikke risikerer at have noget stående i vitrineskabet, hvor holdbarheden udløber i løbet af de næste par måneder.

Nå, tilbage til wokretten.

Wokret med peanutsauce

2 personer

100-150 g skiver flæsk, skåret i mundrette stykker (skær gerne større stykker med fedt fra inden stegning)
lille løg, skåret i tynde både
1 tsk finthakket frisk ingefær
1 tsk chiliflager
olie til stegning
1 stor spsk peanutbutter
1½-2 dl vand
1 squash, skåret i skiver og derefter halverede
evt. lidt sukker og/eller citronsaft til tilsmagning

Derudover:
kogte ris
salte peanuts, hakkede

Hæld olie i wokken og varm den op. Smid ingefær og chiliflager i olien og svits dem i et halvt minuts tid, inden du rører løgbådene i. Steg dem et minuts tid under omrøring, inden du tilsætter flæsket. Steg svinekødet, indtil det er brunet godt på alle sider, og rør så peanutbutter og vand ud i wokken. Rør squashstykkerne i og lad din wokret med peanutsauce simre i nogle minutter, indtil squashstykkerne er møre. Smag til med sukker og/eller citronsaft og tag wokken af komfuret. Du behøver sandsynligvis ikke salt, da der både er peanutbutter i saucen samt saltede peanuts til at drysse over retten.

Servér gerne din wokret med peanutsauce sammen med kogte ris (eller eventuelt kogte nudler), og pynt retten med salte, hakkede peanuts.

Note: Dette er en dejlig ret. Jeg kunne godt have puttet lidt flere grøntsager i (enten mere squash eller måske grønne bønner), men det er selvfølgelig en smagssag.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *