Stegte nudler med grønne bønner

Stegte nudler med grønne bønner

Stegte nudler er ret oplagt at lave i forbindelse med mit wok-benspænd. Måske især fordi det ikke er noget, jeg normalt laver og derfor gerne ville eksperimentere med.

Jeg har ellers altid ment, at det var lidt overflødigt at stege nudler, og det er derfor heller ikke en ret, jeg normalt vælger, når vi spiser på asiatisk restaurant. Men det er samtidig en så populær ret, at jeg følte, at jeg måtte give den en chance.

Nu skal det selvfølgelig siges, at stegte nudler kommer i virkelig mange varianter, og du kan både lave retten med kød, fisk, skaldyr eller rent vegetarisk udgave. Jeg valgte det sidste i denne ombæring.

Stegte nudler med grønne bønner

2 personer

180-200 g æggenudler, tørrede
vand til kogning
lidt salt
2-3 forårsløg

Sauce:
2 spsk rapsolie
1 lille løg, skåret i tynde både
2 fed hvidløg, finthakkede
1 tsk skrællet og finthakket frisk ingefær
0.75 dl soyasauce
1 spsk hoisinsauce eller 1 spsk mørk farin
evt. ½ tsk chiliflager
lidt vand
200 g frosne grønne bønner
evt. salt

Derudover:
lidt fintsnittet forårsløg til pynt

Sæt to gryder vand over – en til nudler og en til de frosne bønner. Når de kommer i kog, smider du nudler i den ene (sammen med lidt salt) og bønner i den anden. Bønnerne skal kun have et par minutter, inden de er møre. Derefter hælder du vandet fra og skyller bønnerne kort i vand, der er lidt koldere end spidsen af din lillefinger (så stopper du kogningen i bønnerne, og de bliver ikke for bløde). Lad dem dryppe af. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af.

Sideløbende med dette (!) hælder du rapsolie i en wok og varmer det op. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien et minuts tid, inden du hælder soyasauce og hoisinsauce eller farin i. Du kan også tilsætte chiliflager, hvis du ønsker en lidt stærkere ret, men det undlod jeg denne gang. Tilsæt også gerne et par spsk vand. Lad det simre i nogle minutter, inden du tilsætter de kogte nudler og vender dem grundigt i saucen. Du kan eventuelt tilsætte lidt mere vand, hvis du ikke synes, at der er sauce nok. Steg nudlerne i fire til fem minutter, og vend så de grønne bønner i de stegte nudler. Smag til med salt, hvis der er brug for det – det afhænger af hvor salt din soyasauce er.

Servér de stegte nudler som de er – gerne pyntet med lidt fintsnittet forårsløg.

Note: Jeg er faktisk positivt overrasket! Nu lavede jeg en ret enkel udgave af stegte nudler – normalt ville jeg putte flere grøntsager i maden. Men det var en ret lækker ret! Et rigtig fint alternativ til hurtig aftensmad og som sagt en ret, som man kan lave virkelig mange varianter af.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *