Pande-lasagne

Pande-lasagne

Pande-lasagne er naturligvis lasagne på pande – altså lasagne fremstillet på en stegepande. Det er en ekstremt doven måde at lave lasagne på, men jeg synes, at konceptet var sjovt og passende til månedens benspænd.

Jeg kan ikke huske, hvor jeg stødte på konceptet – måske hos Food? – men det er en let måde at lave en pastaret på. Og ja, det er ikke rigtig lasagne, men nu leger vi lige.

Under normale omstændigheder ville jeg have brugt oksekødsboller i denne pande-lasagne, men da vi pt. ikke køber oksekød, så brugte jeg i stedet nogle kyllingedunser. En af pointerne ved denne ret er netop at bruge rester, så det går noget hurtigere at lave den.

Hvis du bruger friske lasagneplader, forkorter du tilberedningstiden, og du behøver ikke ekstra vand.

Pande-lasagne

2 personer

smør eller olie til stegning
½ løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
2 tsk oregano
1 tsk basilikum
200 g svampe, hakkede
150 g stegte kødboller – evt. hakkede
½ dl rødvin
1 dåse hakkede tomater
evt. ekstra vand
3-4 lasagneplader
salt og peber
1-2 mozzarella-kugler
friske basilikumblade

Hæld smør eller olie på en pande og svits løg og hvidløg ved mediumvarme et minuts tid. Rør oregano og basilikum i. Tilsæt de hakkede svampe og steg dem, indtil de er næsten møre – tilsæt evt. mere fedtstof, hvis det er nødvendigt. Hæld rødvin på og giv det 15-20 sekunder på panden, inden du tilsætter kødboller og hakkede tomater. Knæk eller skær lasagnepladerne i 2-3 stykker per plade og læg dem i tomatsaucen – så vidt muligt i lag med tomatsauce og fyld imellem. Tilsæt lidt vand, da lasagnepladerne vil suge væske til sig, mens de bliver møre. Lad din pande-lasagne simre, indtil lasagnepladerne er møre. Smag tomatsaucen til med salt og peber. Skær mozzarella-kugle(r) i stykker og fordel dem ud over tomatsaucen. Læg låg på panden og lad retten varme igennem i nogle minutter, indtil osten er smeltet. Tag låget af – du kan evt. lade det simre videre i yderligere nogle minutter, så saucen koger mere ind.

Pynt din pande-lasagne med frisk basilikum og servér den, som den er – evt. med en salat til.

Note: Jeg synes, at det er en sjov og anderledes ret. Man får dog ikke helt samme fornemmelse af lag, medmindre du er omhyggelig og får placeret lasagnepladerne i flere lag.3 thoughts on “Pande-lasagne”

  • Det er da smart – og det lyder som om det er meget hurtigere end en normal lasagne. Den lange tilberedelsestid er nemlig en af de ting, der får mig til ikke at lave lasagne så tit.

    • Jeg elsker som en sommerlasagne med masser af grøntsager, men jeg synes, at det er lidt sværere at lave lasagne her om vinteren, da vi pt. ikke køber oksekød – og i øvrigt prøver at mindske brugen af ovnen (i hvert fald i denne måned :)). Så denne version er et sjovt alternativ. Og det bliver selvfølgelig ikke helt det samme som en traditionel lasagne, men det er en let løsning på de travle dage.

  • Teknisk set så er lasange navnet på pastaformen, hvorfor den man hiver ud af ovnen er lasange al forno

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *