Mørkt grahamsbrød og gulerodsboller

Mørkt grahamsbrød og gulerodsboller

Nu lider jeg af den opfattelse, at gulerodsboller er stærkt overvurderede, men da det ikke nødvendigvis gør ondt at prøve noget nyt, så kastede jeg mig alligevel ud i at bage gulerodsboller den anden dag – og blev rigtig positivt overrasket!

Jeg bagte også et mørkt grahamsbrød, som blev brugt til frokost.

Gulerodsboller med havregryn

ca. 30 stk.

2 dl havregryn
4 dl vand
50 g smør
50 g gær
3½ dl vand
3 tsk salt
2 spsk sukker eller honning
350 g revne gulerødder
1100 g hvedemel

Der laves en havregrød af gryn og de 4 dl vand. Smørret smeltes, vand, salt, sukker og gær blandes. Mel og gulerødder tilsættes. Dejen æltes, til den slipper skålen, og stilles til hævning i 20 min. Dejen formes til boller og pensles – enten med vand eller æggestrygelse.

Bages 12-15 minutter ved 225 grader.

Da bollerne var kølet lidt af, blandede jeg 100 g flødeost naturel med en teskefuld pesto og smurte dem med, inden jeg lagde en skive røget ørred i hver – Mmmm!!! Gemalen fik serveret et par gulerodsboller og udbrød straks “Kage!”, da han havde taget en bid (han kan altså godt smage forskel, men jeg tog det som et tegn på, at de smagte virkelig godt :-)).

Groft grahamsbrød

1 stk.

25 g gær
2 dl mælk
2 dl kærnemælk
1 tsk mørk farin
1 tsk salt
500 g grahamsmel
½ dl hørfrø
½ dl sesamfrø

Gæren smuldres i dejfadet. Lun mælken, hæld lidt over gæren og rør den glat. Tilsæt resten af mælken samt kærnemælken. Rør farin og salt i sammen med melet. Dejen skal være ret lind. Tilsæt hørfrø og sesamfrø og kom dejen i en smurt form. Drys med hørfrø. Sættes med det samme på nederste rille i kold ovn. Bagetid ca. 1½ time ved 180 grader.

mørkt grahamsrugbrød, rugbrød,


3 thoughts on “Mørkt grahamsbrød og gulerodsboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *