Grove hvedeknopper

Grove hvedeknopper

I lørdags fik vi grove hvedeknopper om eftermiddagen. Vi tog jo til Firenze den dag, hvor man normalt spiser hvedeknopper, så da jeg så en opskrift på fuldkornshveder i Amos ‘Den Store Bagebog 2’, måtte jeg lige eksperimentere med det. Jeg erstattede den ene meltype med en anden, da jeg ikke havde den originale på lager, og så brugte jeg lidt mere af solsikkekernerne og den stødte kardemomme. Det blev til disse dejlige, fiberrige hvedeknopper.

Grove hvedeknopper

12 stk.

25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
100 g blødt smør
1 æg
70 g solsikkekerner
80 g fuldkornsrugmel
ca. 500 g hvedemel

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen igennem, til den er ensartet, og lad den hæve til dobbelt størrelse – det tager ca. en halv time. Form dejen til 12 boller, som du sætter tæt på en bageplade. Lad dem efterhæve tildækket i en halv time. Pensl dem med lidt vand og bag dem ved 220 grader i ca. 20 minutter.

Note: Disse hvedeknopper er lækre og luftige – og mere mættende end de normale hveder. Jeg vil nok ikke bruge denne version i stedet for den originale, for de skal jo være syndige, men disse hvedeknopper er et godt alternativ, som også kan spises uden for højtiden.



6 thoughts on “Grove hvedeknopper”

  • Uhm, din opskrift taler mere til mig end den normale opskrift. Jeg kan bedst lide, hvis der er lidt bid i brød – og kardemomme giver en dejlig smag.
    Ja, det er skønt, at vi har 20 grader i vente allerede i overmorgen 🙂

  • Det var sgu da lidt sjovt. JEg har lige lavet dej til en omgang boller. Og min første ide var at lave disse grov hveder… 🙂 Men da jeg ligger inde med en masse gulerødder blev det til gulerods bollerne -s-
    Rigtig god, varm og solrig mandag… Man kan bare mærke hvordan humøret har fået et pift op af i takt med at solen får mere og mere kraft 🙂

  • Uhm, de ser gode ud, jeg har også udset mig den opskrift – men har ikke fået taget mig sammen til at afprøve dem 🙂

    Du har ret, de “rigtige” hveder skal der ikke fifles med, men heldigvis kan der jo spises hveder på andre tider af året også……

    Mange hilsner
    Birthe

  • Madame – det var også rart, at den både var luftig og fiberrig på samme tid. Dejligt med lidt hjemmebag sådan en regnfuld eftermiddag 🙂

  • Vibeke – hehe, det er da pudsigt! For jeg tænkte på at lave gulerodsboller, indtil jeg faldt over denne opskrift! 😀

    Og vi har lige nulret lidt rundt i haven og suuuuget sol til os 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *