Sandwichboller med blåskimmelostecreme

Sandwichboller med blåskimmelostecreme

I går rørte jeg dejen sammen til nogle sandwichboller, som dagens gæster skulle forkæles med til frokost. Jeg lå ikke lige inde med en god opskrift på dette, og da jeg endelig fandt én på Politiken, som jeg fandt interessant – fandt jeg ud af, at jeg manglede en af ingredienserne – hvedeklid! Argh!

Nå, men så var der jo ikke andet for end at eksperimentere… og når nu jeg var i gang, kunne jeg da lige så godt også slå to fluer med ét smæk og finde på noget sjovt fyld OG rydde op i rester i køleskabet!

Grove sandwichboller med blåskimmelostecreme

7-8 stk.

6 dl vand
1/4 pk. gær
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
250 g grovhvede
ca. 450 g hvedemel

Rør gær, salt og sukker ud i vandet, og tilsæt melet. Dejen skal være klæg. Stil dejen i køleskab til næste dag. Undgå at ælte dejen, men dyp en grydeske i vand og sæt 7-8 boller på en bageplade med bagepapir. Glat bollerne lidt ud med skeen og sæt dem straks i ovnen, hvor de skal have ca. 15 minutter ved 225 grader.

Blåskimmelostecreme

til fyld i fire boller

1½ spsk blåskimmelost
3 tsk. Cheasy fraiche 9%
2 tsk. purløg

Rør ingredienserne grundigt sammen. Jeg brugte også lidt salt i, men det var ikke nødvendigt.

Da bollerne var kølet af, flækkede jeg dem og smurte dem med pesto (af basilikum). De blev fyldt med et par salatblade, et par skiver skinke, lidt skimmelostecreme, tre-fire skiver ristede bacon samt avokadoskiver.

Resultatet blev ganske lækkert og meget mættende.2 thoughts on “Sandwichboller med blåskimmelostecreme”

  • Jeg var selv en af de heldige gæster der fik serveret disse lækre boller. Det var også en fantastisk idé at bollerne bare stod klar da man kom. Den kommer direkte i min egen opskrift bog – meget lækkert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *