Kernerugbrød med solsikkekerner

Kernerugbrød med solsikkekerner

Det er ikke så længe siden, jeg bagte et af disse rugbrød, men derefter glemte jeg at pusle om surdejen, så den led desværre en stille død. Jeg måtte derfor ty til et af de hurtige rugbrød lavet på gær, da jeg atter havde lyst til at bage rugbrød. Jeg valgte dog at lave en række mindre ændringer, og det kom der denne saftige kernebasse ud af.

Rugbrød med solsikkekerner

1 stk.

2 dl knækkede hvedekerner
5 dl creme fraiche 9% eller 18%
2 dl hvidtøl eller anden mørk, sød øl
25 g gær
100 g solsikkekerner
2 tsk salt
15 g maltmel
200 g rugmel
225 g hvedemel

Pynt: solsikkekerner

Læg de knækkede hvedekerner i blød i vand mindst et halvt døgn før, at du vil bage brødet.

Hæld creme fraiche og hvidtøl i en skål og rør gæren ud i det. Rør hvedekernerne og solsikkekernerne i og tilsæt derefter maltmel, rugmel og salt. Rør godt rundt, inden du tilsætter hvedemelet. Hæld den fugtige dej i en oliesmurt bageform. Drys eventuelt brødet med solsikkekerner, inden du bager rugbrødet ved 175 grader i 1½-2 timer. Stik i det med en tynd træpind for at tjekke, hvornår det er gennembagt. Når dejen ikke længere hænger ved pinden, og brødet føles fast, når man trykker let på det, er det færdigt. Tag brødet ud af ovnen og lad det køle lidt af, inden brødet vippes ud af brødformen. Lad det køle helt af, inden du skærer det i skiver.

rugbrød, solsikkebrød, brød, hvedemel, gær, hvidtøl, knækkede hvedekerner, rugmel, solsikkekerner, maltmel, brød


8 thoughts on “Kernerugbrød med solsikkekerner”

  • Mange tak! Jeg elsker også rugbrød med ost på – jeg foretrækker faktisk den kombination frem for hvedebrød + ost 🙂

 • Hej 🙂
  Jeg undrer mig meget over at dejen ikke skal hæve nu hvor der er gær i. Hvordan kan det være ?
  Jeg får eller lyst til at gå i gang med mange af dine opskrifter det samme 🙂 da du har sådan nogle gode billeder på 🙂

  • Brødet hæver i ovnen – under bagningen 🙂
   Og mange tak for de pæne ord!

   • Okay 🙂 Det troede jeg mere var bagepulver og ikke gær hvor det hævede i ovnen 🙂 Tak for svaret 🙂
    Min mor er meget til langtidshævning for at få mest muligt ud af fuldkornet. Tror du at man kan blande grahamsmelet og øllen og lade det ligge og trække i ½ døgn når kernerne også trækker ?

    • Det hæver heller ikke voldsomt meget – men nok synes jeg. Det tror jeg godt, man kan, men jeg har ikke prøvet. Jeg har flere gange overvejet at give det noget hævetid for at se, hvordan det bliver. Meld gerne tilbage, hvis du prøver det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *