Havrekiks med nødder

Havrekiks med nødder

Jeg har fundet en opskrift på havrekiks frem fra gemmerne i anledningen af månedens benspænd. Kiks og knækbrød er nemlig oplagte at pynte, så det var naturligvis hvad jeg gjorde efter bagning.

Jeg tog udgangspunkt i en gammel opskrift fra MissMuffin, som jeg justerede lidt på.

Havrekiks med nødder

en bagepladefuld

3½ dl hvedemel
1 dl fuldkornshvedemel
1 bagepulver
1 dl havregryn
½ dl blendede hasselnødder
1 tsk salt
1 spsk rørsukker
2 spsk olivenolie
1 dl vand

Til pynt:
lidt honning
spiselige ‘guldflager’

Rør de to meltyper samt bagepulver sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det til en ensartet dej. Put den i en frysepose og læg den i køleskabet en halv times tid.

Drys mel på køkkenbordet og rul dejen tyndt ud. Du kan vælge at udstikke dine havrekiks med sjove udstikkere, men da jeg havde tænkt mig at pynte dem, så foretrak jeg et mere rustikt udseende. Læg kiksene på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dem ved 175 grader i ca. 25 minutter. Hvis du vil have dem ekstra sprøde, kan du lade dem afkøle i den slukkede ovn – men du kan også blot lade dem køle af på en bagerist.

Opbevar dine havrekiks i en lufttæt boks i op til en måned.

Note: Jeg kan godt lide den lidt mørke, dybe smag disse havrekiks får fra nødderne. De kan naturligvis spises, som de er, men de er også gode sammen med en smøreost eller anden blød ost.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *