Kærnemælksbrød med sesamfrø

Kærnemælksbrød med sesamfrø

I påsken blev der bagt lidt – blandt andet dette dejlige saftige kærnemælksbrød, som selvfølgelig blev drysset med sesamfrø i anledningen af frø- og kernebenspændet.

Vil du have brød, der kan holde sig frisk og blødt i flere dage i træk, så kan jeg anbefale at bruge kærnemælk i dejen, for den syrlige mælk er virkelig god i brød.

Kærnemælksbrød med sesamfrø

1 stort brød

4 dl kærnemælk
2 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk salt
1 spsk rørsukker
3 dl havregryn
2 dl fuldkornshvedemel
6-7 dl hvedemel

1 pisket æg
2 spsk sesamfrø

Rør kærnemælk og vand sammen og rør gæren ud i det. Tilsæt salt, sukker, havregryn og fuldkornshvedemel. Rør det godt sammen, inden du tilsætter hvedemel, mens du ælter. Ælt dejen, til den er blød og smidig og læg den i en skål med et fugtigt viskestykke over. Lad det hæve 1-1½ time, indtil dejen er blevet dobbelt så stor.

Tænd ovnen og sæt den på 200 grader. Vip forsigtigt dejen ud af skålen og hiv i dejen, til du får et aflangt kærnemælksbrød. Form det forsigtigt – du vil ikke slå luften ud af dejen. Lad en række snit i overfladen af brødet og pensl det med æg, inden du drysser sesamfrø over.

Bag dit kærnemælksbrød i ca. 20 minutter, indtil det er gyldent.

Note: Jeg bruger ofte kærnemælk, når jeg bager brød, og dette kærnemælksbrød er et godt eksempel på hvorfor, eftersom det er supersaftigt. Det kan holde sig meget frisk og blødt i flere dage.



4 thoughts on “Kærnemælksbrød med sesamfrø”

  • Må jeg stille et praktisk spørgsmål? Hvad gør du med resten af kærnemælken? Eller bager du ofte nok til, at det ikke er et problem?

    • Jeg bruger den som regel i en smoothie dagen efter. Resten kan selvfølgelig også bruges i mere bagværk, til at marinere kød i eller – nu hvor det næsten er sommer – til koldskål 🙂

  • Hej,

    Kan kærnemælk fryses i passende portioner og stadig bruges til bagværk ?
    Jeg bruger det kun i brød og ender altid med at te hælde en portion kærnemælk i vasken – det er ærgeligt .. 😊

    • Det kan det desværre ikke, så jeg vil anbefale enten at bage ekstra brød eller bruge det i smoothies eller koldskål. Det kan selvfølgelig også bare drikkes, som det er 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *