April: Frø og kerner

I april måned skal jeg lege med frø og kerner. De kan bruges i mange forskellige retter – både i det salte og det søde køkken – så jeg forventer, at det giver mig mange muligheder for at bruge dem. Og så venter påskeferien jo lige om hjørnet, så måske jeg også har tid og overskud til at eksperimentere mere i køkkenet…

Hvad kan man så lave på frø og kerner – altså udover foderkugler til fugle (!?). Knækbrød er jo meget oplagt, og det skal jeg klart lave, men også forskellige former for brød, hummus og salater – eller måske som en del af en kødret eller topping på en dessert? Jeg har allerede nogle ideer i ærmet, så der dukker noget op på bloggen inden længe.

Har du nogle gode ideer til retter med frø eller kerner, jeg skal afprøve i denne måned?

12 thoughts on “April: Frø og kerner

  1. Kan anbefale at lave sesamsalt (gomasio). Det smager rigtigt godt på et blødkogt æg eller drysset ud over en salat.

    • Jeg bør helt klart lave müslibarer, som jeg kan tage med på mine mange cykelture i påsken – tak! 🙂

  2. Hvis du skal i det søde køkken, kan jeg meget anbefale at bage en citronmåne med en helt masse birkes i – eller vafler med citron og birkes. Det er en vinderkombination!

    • Elsker citronkager! Tror faktisk jeg kan en citronkage-opskrift med birkes liggende – den må jeg prøve at grave frem.

  3. Måske nogle barer af en slags, som gode alternativer til myslibarer. Dukkah som drys på vegetariske retter. Til panering af noget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *