lammeburger, burger, lam, lammekød, creme fraiche, hvidløg, pesto, ramsløgspesto, ramsløg, tomaterVi har næsten altid en håndfuld hjemmelavede grove burgerboller liggende i fryseren, så vi let kan flikke en god burger sammen eller smøre en hurtig madpakke. Lige for tiden har vi timian-olivenboller på lager, og da jeg kom halvsent hjem den anden dag, besluttede jeg mig for, at det var på tide, vi fik en burger igen, og da det var oplagt at tage udgangspunkt i månedens benspænd, faldt valget på lammeburger? Godt nok er lam måske mere noget, man forbinder med april måned, men nu er det faktisk lidt snyd, for det her var hakket lammekød, som jeg købte i november måned, da vi købte et helt lam hos Torupgaard. Og så har jeg ikke prøvet at lave lammeburger på, så det var absolut på tide!

Du skal bruge følgende til en lammeburger:
2 timian-olivenboller
ca. 400-500 g hakket lammekød
timian, salt og peber
smør til stegning
2 spk ramsløgspesto (kan erstattes af basilikumpesto)
3-4 spsk doven tzatziki
2 tomater, skåret i skiver

Fom to store burgerbøffer af lammekødet og drys dem med lidt salt, peber og evt. lidt timian. Steg dem i smør på en pande, til de har fået en god, brun stegeskorpe.

Smør bollerne ramsløgspesto, inden burgerbøffen bliver lagt på. Fordel tzatziki på de to bøffer og læg tomatskiver oven på. Læg den øverste del af bollen oven på og så er din lammeburger klar!

Note: Denne lammeburger er enkelt, velsmagende og langt mere spændende end hvad de traditionelle burgerkæder kan præstere – og så er den lavet på gode, rene råvarer.