Currywurst

Currywurst

Når nu der hverken er festivaler eller Oktoberfest i år, så kan du da bare lave din egen currywurst! Denne tyske pølseret bliver jeg naturligvis nødt til at lave i forbindelse med mit tyske benspænd.

Jeg synes, der kan virkelig stor forskel på currywurst, og det skyldes selvfølgelig, at selve karrysaucen bliver lavet ret forskelligt. Jeg har set ganske simple udgaver, hvor det nærmest blot er ketchup og karry rørt sammen, men der findes også en lang række udgaver, der har langt flere smagsnuancer. Efter at have kigget på lidt forskellige opskrifter, endte jeg med at eksperimentere mig frem til denne udgave.

Currywurst

2 personer

4 frankfurterpølser
olie til stegning

Karrysauce:
lidt rapsolie
1 mellemstort løg, finthakket
1½ spsk god karry
1 tsk sød paprika
½ tsk stødte nelliker
½ dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatkoncentrat
1 tsk stærk sennep
4-5 spsk mørk sirup
evt. lidt vand
evt. lidt hvidvinseddike
salt og peber

Tilbehør:
Pommes frites (eller snyd og brug kartoffelbåde)

Hæld lidt rapsolie i en kasserolle og svits løget ved mediumvarme, indtil det begynder at tage farve. Tilsæt karry, paprika og nelliker og steg det et minuts tid under omrøring. Tisæt hakkede tomater, tomatkoncentrat, sennep samt sirup og lad det simre en halv times tid ved lav varme. Tilsæt evt. lidt vand, hvis din karrysauce bliver for kompakt. Smag til med salt og peber samt eventuelt lidt hvidvinseddike eller sirup afhængig af hvor sød/syrlig du ønsker den. Lad din karrysauce køle af og stil den i køleskabet til næste dag, så smagen når ‘at samle sig’.

Steg pølserne i olie – snit dem evt. inden – og servér din currywurst i skiver sammen med karrysaucen (du har lunet inden) samt enten brød, pommes frites – eller i dette tilfælde kartoffelbåde, fordi jeg ikke havde sat tid af til at lave pommes frites.

Note: Se, dette er en udgave af currywurst, jeg kan lide. Jeg kan godt lide, at den smager af mere end bare ketchup og karry. Den skal selvfølgelig have en vis sødme, men du kan altid tilsætte lidt hvidvinseddike, hvis den er ved at blive for sød til din smag. Nyd din currywurst sammen med en lys tysk øl – for eksempel en Paulaner – og lad som om, at du er til Oktoberfest.



2 thoughts on “Currywurst”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.