Cajun-kartofler

Cajun-kartofler

Jeg har prøvet nogle lækre cajun-kartofler, som min kollega tippede mig om. Hun ved, at jeg elsker at eksperimentere med sydstatsmad, og da jeg blandt andet har haft et cajun-benspænd, så mente hun, at denne opskrift var noget for mig. Jeg skruede lidt ekstra op for smagen og udelod laurbærblade, da vi var løbet tør.

Cajun-kartofler

3-4 personer

800 g kartofler
2 rødløg, skåret i både
1 øko-citron, skåret i 8 både
8-10 små hvidløgsfed, pillede og skåret i 2-3 stykker

Sauce:
1 dl vand
2 spsk tomatpuré
½ dl olivenolie
1 spsk sød paprika
1 tsk cayennepeber
½ tsk chipotle
1 tsk spidskommen
1 spsk oregano
1 spsk timian
1 tsk salt

Skrub kartoflerne og skær hver af dem i seks både. Smid dem i en gryde med letsaltet kogende vand og giv dem tre minutter. Hæld vandet fra og vip kartoflerne over i et ildfast fad, hvor du blander dem med rødløgsbåde, citronbåde og hvidløgsstykker. Rør saucen sammen og hæld den ud over kartoflerne.

Sæt fadet med dine cajun-kartofler i ovnen ved 200 grader og giv dem 30-40 minutter, indtil de er møre.

Cajun-kartofler kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter men er især god til grillmad.

Note: Krydrede kartofler, der giver varmen – og det er jo ekstra dejligt her om vinteren! Hvis du er bange for, at kartoflerne bliver for stærke til dig, så halvér mængden af cayennepeber.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *