Buffalo Chicken Bites

Buffalo Chicken Bites

Disse Buffalo Chicken Bites blev min nødløsning, da jeg indså, hvor besværligt det er at lave Buffalo Wings her i Danmark. Især hvis man gerne vil lave dem på økologisk kylling. Der er trods alt grænser for hvor mange hele kyllinger, at jeg har brug for på én gang.

Jeg skulle naturligvis bruge disse Buffalo Chicken Bites som en del af mit chili-benspænd, så jeg havde noget, jeg kunne spise sammen med de chilisaucer, jeg bruger til at øge min chili-tolerance.

Denne alternative løsning havde jeg i øvrigt set hos Southern Living, men jeg valgte at ændre lidt på sammensætningen af dejen, som kyllingestykkerne bliver dyppet i.

Husk i øvrigt, at friterede retter mætter ret meget, så selvom kødmængden måske ikke lyder så stor til to personer, så skulle der være rigeligt til to her.

Buffalo Chicken Bites

2 personer

Et stort over- og underlår fra kylling
2½ dl kærnemælk

Dej:
2 æg
1 spsk semistærk chilisauce
2-2½ dl hvedemel
1 dl friskrevet hård ost – for eksempel parmesan eller Vesterhavsost
1 tsk løgpulver eller hvidløgspulver
1 tsk sød paprika
Salt og peber
½ tsk bagepulver

Derudover:
7 dl rapsolie til friturestegning

Sauce:
50 g smør
½-1 dl semistærk chilisauce
hvidvinseddike
salt

Skær kyllingen i mundrette stykker og læg dem i en skål. Vend dem i kærnemælk og 1 spsk af chilisaucen og dæk skålen til. Stil den i køleskabet i mindst en halv time – og gerne natten over.

Pisk æggene sammen i en skål. Tag en anden skål og rør resten af ingredienserne til dejen sammen.

Lad kyllingestykkerne dryppe af, inden du først vender dem i de tørre ingredienser, så i æggemassen og så i de tørre ingredienser igen. Læg dem klar på et stykke bagepapir.

Hæld olien i en lille kasserolle og varm det op. Olien er klar, når du kan stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien, og det syder omkring træet. Læg 3-4 stykker kylling i olien og lad dem stege i 5-6 minutter, inden de er ret gyldne. Husk at vende dem undervejs. Læg dem på et par stykker køkkenrulle og steg resten af kyllingestykkerne.

Mens kyllingestykkerne steger, kan du hurtig lave saucen. Smelt smør en anden kasserolle og rør så meget chilisauce i, som du tør. Mængden og chilistyrken er helt op til dig. Der kan være behov for at smage til med salt og/eller hvidvinseddike.

Note: Jeg synes, at det her er en ret god løsning, når nu jeg ikke kastede mig ud i storindkøb af hele kyllinger. Du får stadig nogle saftige og sprøde kyllingestykker, som du kan vende i chilisauce, og så er alt jo godt. 2 thoughts on “Buffalo Chicken Bites”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *