Nudler med rabarber

Nudler med rabarber

Nudler med rabarber lyder måske som en ret funky kombination, men det var ikke desto mindre en ret, jeg så i en gammel opskrift fra Karolines Køkken, da jeg ledte efter inspiration til mit wok-benspænd. Og da jeg under annonceringen af benspændet nævnte, at jeg meget gerne ville prøve at lave wokretter baseret på forårs-råvarer, så lå denne her jo lige til højrebenet.

Jeg valgte dog at lave en del ændringer i forhold til den oprindelige ret, da jeg skar ned på nudler og kylling, undlod frisk spinat samt skruede op for rabarber og acaciehonning. Der var også en creme fraiche-baseret creme til, som jeg også undlod at lave.

Nudler med rabarber

2 personer

100 g æggenudler
vand til kogning
lidt salt
200 g friske rabarber
1½ spsk acaciehonning
1 tsk stødt spidskommen
lidt rapsolie
150-200 g kylling skåret i mundrette størrelser
3 mellemstore gulerødder, skrællede og skåret i tynde stave
lidt risvinseddike
salt

Derudover:
frisk koriander

Vask rabarberne og skær dem i mundrette stykker. Vend dem med honning og spidskommen i en skål og lad det trække i mindst ti minutter.

Hæld olie i wokken og varm den op. Steg kyllingekødet, indtil det er gennemstegt.

Mens kødet steger, sætter du nudlerne over. Kog dem i 3-4 minutter – de må ikke blive meget bløde, da de skal i wokretten lidt senere. Hæld vandet fra.

Når kyllingekødet er gennemstegt, tager du det op af wokken og hælder i steget gulerødderne i sammen med lidt mere olie. Steg dem i et par minutter, inden du tilsætter rabarberblandingen sammen med risvinseddike. Steg det et par minutter mere og tilsæt så kødet og nudlerne. Vend det grundigt og smag til med salt.

Disse nudler med rabarber kan spises, som de er, men giv den gerne et ekstra pift i form af lidt frisk koriander.

Note: Jeg var lidt spændt på, om nudler med rabarber fungerer, men det viste sig at være en ganske fin og mild ret, hvor den lette sødme fra rabarber og honning gik godt i spænd med kyllingekødet. Jeg kunne godt have brugt lidt mere sauce, så det kan du eventuelt overveje at lave mere af ved at tilsætte mere honning og risvinseddike.

OBS – laver du retten uden kylling, så sørg for at skrue op for både nudler og gulerødder.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *