rabanadas, chokolade, brød, rapsolie, æg, mælk

Er du i sommerhus med familien og skal lave en hurtig dessert, så kan jeg anbefale rabanadas! Det er en form for portugisisk udgave af arme riddere, hvor du dypper tykke skiver hvedebrød i enten vin eller mælk, vender dem i æg og derefter steger dem i olie. Der findes en del forskellige udgaver, hvor de blandt andet laves med sukker eller chokolade, og jeg valgte at lave en version, hvor brødene dyppes i mælk (det mest børnevenlige) og serveres med chokoladesauce.

Rabanadas – stegt brød med chokolade
8 personer

8 tykke skiver hvedebrød – gerne lidt tørt
3 dl mælk
3 æg, piskede
rapsolie til stegning

Chokoladesauce:
80-100 g mørk chokolade, hakket
1 spsk smør
et lille knips salt

Hæld rapsolie på en stor pande, så der er ca. ½ cm tykt lag. Varm panden op. Dyp to stykker brød i mælk og vend dem derefter i pisket æg. Læg brødskiverne på panden og steg dem, så de er gyldne på hver side. Brug samme fremgangsmåde til de øvrige brødskiver.

Smelt smørret i en gryde ved mediumvarme og smelt derefter chokoladen i det. Rør det godt sammen og hæld lidt chokoladesauce over hver brødskive. Servér dem straks – gerne med en kugle vaniljeis til og evt. lidt friske bær.

Note: Ohlala – rabanadas er ikke bare en superlet dessert, den tager også kegler hos familien! Kan varmt anbefales.