Oliven-græskarkerneboller

I lørdags var det store flyttedag, og jeg havde lovet at sørge for godt med mad at spise til de friske flyttefolk – så det gjorde jeg selvfølgelig! Der stod sodavand, danskvand, øl, slik og frugt fremme, som de kunne grabse af, når de havde lyst, og så bagte jeg nogle spændende frokostboller om formiddagen – sådan midt mellem flyttelæssene! Dejen havde jeg blandet aftenen før og sat i køleskabet, og derfor krævede den ikke så meget opmærksomhed på selve dagen. Jeg havde også stegt en lille cuvette om fredagen, så der var noget godt pålæg til bollerne.

Opskriften er hjemmefusket, men det blev den bestemt ikke dårligere af – og selvom den er lidt mere ‘voksen’ i smagen, så kunne yndlingsnevøen også godt spise en halv, da han kiggede forbi om eftermiddagen.

Oliven-græskarkerneboller
15 store boller
oliven-græskarkerneboller, boller, gær, græskarkerner, rugflager, oliven, peberfrugt, hvedemel
25 g gær
7½ dl koldt vand
3 små håndfulde græskarkerner
3 små håndfulde rugflager
1 tsk salt
70 g hakkede oliven med peberfrugt
hvedemel for resten

Gæren opløses i det kolde vand (ikke for koldt – pointen er bare, at det ikke skal være lunt). Resten af ingredienserne blandes i – vent med melet til sidst og sørg for, at dejen stadig er klæbrig. Dæk den løst til med et viskestykke og sæt den i køleskabet natten over.

Næste dag former du dejen til boller og sætter dem på to bageplader. Lad dem hæve i mindst en halv time – gerne længere afhængig af, hvor hurtigt de har tænkt sig at hæve. Pensl dem med lidt vand og bag dem ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Note: De her kan varmt anbefales! Jeg kan godt lide, at oliven og kerner giver lidt smag og bid i bollerne, uden at det bliver til tørre og kedelige boller. Tværtimod var de bløde og friske, og det er ikke sidste gang, jeg har puttet oliven i frokostbollerne…

Bollerne blev smurt med rødløgsrelish fra Meyers Deli på den ene flade og Miracle Whip mayo på den anden, og de blev fyldt med salat, skiver af cuvette, revet peberrod og syltede agurkeskiver. Mmm!

14 thoughts on “Oliven-græskarkerneboller

  1. Nej hvor ser den sandwich lækker ud – både fyldet og bollen. Og et stort tillykke med at være kommet godt ind i jeres nye hus. Må være en dejlig fornemmelse. Hi hi kan godt li at du bagte boller midt i det hele. KNUS

  2. Rugflager, det har jeg aldrig hørt om, kan de købes i supermarkeder?
    De sandwich ser umådelig LÆKRE ud, jeg elsker steak sandwiches/roastbeef sandwiches – det var en af mine yndlings i USA 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  3. Uhm, dine boller lyder superlækre – netop oliven og kerner sammen! Selv om du har travlt med at flytte, ryster du lige lækkerier ud af ærmet 😉

  4. Madame – mange tak. Jeg har faktisk pønset på at bage en omgang boller igen her til aften, men vi har rester fra madtærten i dag, så det tager jeg med på madpakken i stedet 🙂

    Ja, jeg kan jo ikke have, at de flinke hjælpere sulter, når nu de var så rare at hjælpe os 😉

  5. Så er bollerne sat til hævning – dog med gullerødder – solsikkekerner – græskarkerner istedet for oliven og græskarkerner – ungerne og manden er ikke vilde med oliven. Brugsen havde kun speltflager så rugflagerne er også erstattet. Her til morgen skal vi have dem som morgenboller og i aften skal vi så have “dine” boller med cuvette mm. Glæder mig meget til, at det bliver aften. Tak for inspiration til forskellige lækkerier. Fortsat god søndag. Hilsen Bente

  6. Kender du det – næsten alt går galt. Gemalen kom hjem med sukkerfri drueagurker – de var vildt sure – cuvetten var næsten rå – stegetermometeret er gået i stykker – bollerne manglede virkelig olivensmagen – jeg plejer at lave en dressing med sennep – køleskabet indeholdte bare desværre ingen sennep. Men men det er jo ingen krise – jeg gentager det igen en anden gang, hvor jeg sikre mig, at have ingrediensene på forhånd. Bollerne blev dog meget gode trods alt. 🙂 Hilsen Bente

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *