Græskarkage med kanel, valnødder og kakaoglasur

Græskarkage med kanel, valnødder og kakaoglasur

Mens jeg var i Jylland i weekenden, havde gemalen gæster på besøg. Jeg havde tilbudt at lave en græskarkage til dem, for jeg havde en butternut squash på lager, så var det meget fristende at bruge denne i bagningen. Græskar er en af de efterårs-råvarer, som jeg holder mest af, og det er bare om at udnytte dem, mens de er i handlen.

Jeg surfede på nettet efter inspiration, men da jeg endelig faldt over et billede på en græskarkage, jeg havde lyst til at lave, så fulgte der ikke nogen opskrift med! Efter lidt grublen valgte jeg at improvisere, og det gik ganske godt. Min græskarkage kunne dog godt have brugt en smule mere mel, så det har jeg tilføjet i nedenstående opskrift. Jeg har lavet cirka-angivelser, for køkkenvægten er (igen) død… suk!

Græskarkage med kanel, valnødder og kakaoglasur

en lille bradepande

en stor butternut squash
7-8 dl hvedemel
3 tsk kanel
½ tsk salt
½ tsk muskatnød
2 tsk bagepulver
2 dl mørk farin
1 dl rørsukker
4 æg
2 dl rapsolie
100 g valnødder, hakkede

Pynt:
Kakaoglasur lavet på kakaopulver, flormelis og vand
Små sukker-kødben

Tag en skarp kniv og skær skrællen af butternut squashen. Fjern kernerne og skær squashen i mindre stykker, som du koger møre. Så snart de er gennemkogte, hælder du vandet fra og blender butternut squashen til en blød og ensartet mos. Hæld de tørre ingredienser i en skål og rør dem godt sammen. Tilsæt æg og rapsolie, bland det grundigt og rør så butternut-mosen i. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis du synes, at dejen er meget flydende (den skal dog være ret lind – men ikke pjasket). Vend de hakkede valnødder i dejen og hæld den i en lille bradepande, der er smurt med smør.

Bag din græskarkage i 50-65 minutter ved ca. 175 grader. Tjek om den er færdig ved at stikke i den med en tynd træpind. Hvis der ikke hænger kagedej på pinden, når du trækker den ud af kagen, så er den færdig.

Lad din græskarkage køle helt af, inden du dekorerer den med glasur og Halloweenpynt.

Note: Kombinationen af det søde, milde græskarkød, den liflige kanel og den mørke kakaoglasur er rigtig god, og denne græskarkage egner sig glimrende her til efteråret, hvor der gerne må komme lidt mere krydrede kager på bordet. Nåja – og så passer den jo også godt til Halloween-festen, for hvad er Halloween uden græskar?10 thoughts on “Græskarkage med kanel, valnødder og kakaoglasur”

 • Hej! Har du nogen som helst ide om mængden af græskar – sådan i vægt eller volumen? Jeg tænker lidt at erstatte det med noget halloween græskar, og skal jo nok næppe bruge indholdet af et helt…..

  • Et vildt gæt vil være 700-800 g, men jeg er ikke helt sikker. Du skal bare være opmærksom på, at de store Halloween-græskar har en noget anden – og knapt så sød – smag.

 • Kære Piske
  Elsker dig altså lidt for din evne til at bruge råvarer på måder, som jeg ikke lige selv har tænkt på. Fx med spidskålssalaten som endnu er en personlig favorit, og nu her med sådan en lækker saftig kage. I det søde køkken har jeg kun brugt græskar til tærte, så det er lækkert med inspiration til andre måder at bruge den på. Tak.
  Kh Nadia

  • Tusind tak for de pæne ord – er glad for at jeg kan inspirere 🙂
   Jeg synes, græskar er ret spændende at eksperimentere med – både i det søde og det salte køkken. Det er bare ærgerligt, at sæsonen er så kort (i forhold til hvor meget jeg elsker det ;)). Kan være jeg skal hamstre lidt og proppe i fryseren…

 • Hej.
  Rigtig god blog du har. Og sikke en god opskrift – Kagen ser virkelig lækker ud.
  Jeg får gæster i morgen, så jeg tror, at jeg vil kaste mig ud i at bage denne kage til dem. Jeg vil dog prøve at gøre den mindre “tung” ved at tilføje revet appelsinskal i dejen, og så udskifte kakao-glassuren med en smørcreme. På den måde forestiller jeg mig, at kagen bliver lidt mere “frisk”, som er sådan jeg foretrækker den. 🙂

  • Fin idé med appelsinskallen. Vær dog opmærksom på, at du får en væsentlig tungere kage ved at bruge smørcreme. Fordelen ved at bruge en kakaoglasur er at tilføre lidt bitterhed som modspil til den søde græskarkage, så den faktisk bliver mere frisk i smagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *