Chiliketchup
Jeg kan jo ikke have et benspænd med tomater, uden at jeg også prøver at lave ketchup, så det kommer her – og er samtidig den sidste opskrift fra august-benspændet. Senere i dag løfter jeg sløret for denne måneds benspænd. Men tilbage til ketchuppen hvor jeg også puttede et par hjemmedyrkede chilier i – den ene fra vores egen plante og den anden fra en chilisælger fra den lokale torvedag. Nedenstående version minder ikke særlig meget om Heinz ketchup – denne her er mørkere og langt mere krydret, men jeg tror, den vil gøre sig godt i en burger. Det vil jeg i hvert fald prøve senere i dag.
Chiliketchup
500 g blommetomater
1 løg, finthakket
1 syrligt æble i små tern
1 grøn habanero chili, finthakket
en lille rød chili, finthakket
½ dl rørsukker
½ dl æblecidereddike
1 rød peberfrugt i små tern
2 spsk mørk muscovadosukker
en kvart tsk knuste nelliker
peber
smag til med salt, mørk sirup og evt. lidt mere af de knuste nelliker
Alle ingredienser – til og med peber – puttes i en gryde. Lad det koge i 20 minutter, inden det afkøles lidt og blendes grundigt. Smag den til og hæld den på skoldede glas.
Note: Ret spændende smag med kant. Jeg tror som sagt, at den vil være god i en burger, men denne ketchupversion er nok ikke så børnevenlig, da chilien går tydeligt igennem, og smagen i det hele taget er relativ kraftig og krydret.
Det lyder meget lækkert ud fra ingredienserne! Ketchup er mange ting, og normalt er jeg til den fra Beauvais og kan helt i sort, hvis husbond køber Heinz :O)
Hehehe! Ja, der er ret delte meninger på ketchupfronten. Som sagt sværger vi til Heinz og kan gå helt kolde på Beauvais 😀
Nøøøj, jeg ku’ ederhyleme godt guffe en stor, hjemmelavet burger med ekstra ost og chilikethup på nu! 😛
Bøfferne steger lige nu, så hvis du er hurtig…? 🙂
Orv – det havde jeg taget imod, hvis det ikke lige var fordi der også var et sultent barn og en sulten kæreste 😀
Skal de også have mad!? Men det er jo ikke weekend! Du er så flink 😀
I know! De burde være meget mere taknemmelige! *Hmrf*
Lækker ketchup, HAPS!
Hov! Nå, det var godt, jeg nåede at bruge noget af den til burgere 😀
(i øvrigt med guldblommemel – det er altså virkelig godt :-))