chiliketchup, ketchup, sauce, tomater, løg, æble, habanero, chili, rørsukker, æblecidereddike, peberfrugt, mørk farin, nellikerJeg kan jo ikke have et benspænd med tomater, uden at jeg også prøver at lave ketchup, så det kommer her – og er samtidig den sidste opskrift fra august-benspændet. Senere i dag løfter jeg sløret for denne måneds benspænd. Men tilbage til ketchuppen hvor jeg også puttede et par hjemmedyrkede chilier i – den ene fra vores egen plante og den anden fra en chilisælger fra den lokale torvedag. Nedenstående version minder ikke særlig meget om Heinz ketchup – denne her er mørkere og langt mere krydret, men jeg tror, den vil gøre sig godt i en burger. Det vil jeg i hvert fald prøve senere i dag.

Chiliketchup

500 g blommetomater
1 løg, finthakket
1 syrligt æble i små tern
1 grøn habanero chili, finthakket
en lille rød chili, finthakket
½ dl rørsukker
½ dl æblecidereddike
1 rød peberfrugt i små tern
2 spsk mørk muscovadosukker
en kvart tsk knuste nelliker
peber

smag til med salt, mørk sirup og evt. lidt mere af de knuste nelliker

Alle ingredienser – til og med peber – puttes i en gryde. Lad det koge i 20 minutter, inden det afkøles lidt og blendes grundigt. Smag den til og hæld den på skoldede glas.

Note: Ret spændende smag med kant. Jeg tror som sagt, at den vil være god i en burger, men denne ketchupversion er nok ikke så børnevenlig, da chilien går tydeligt igennem, og smagen i det hele taget er relativ kraftig og krydret.