Chiliketchup

chiliketchup, ketchup, sauce, tomater, løg, æble, habanero, chili, rørsukker, æblecidereddike, peberfrugt, mørk farin, nellikerJeg kan jo ikke have et benspænd med tomater, uden at jeg også prøver at lave ketchup, så det kommer her – og er samtidig den sidste opskrift fra august-benspændet. Senere i dag løfter jeg sløret for denne måneds benspænd. Men tilbage til ketchuppen hvor jeg også puttede et par hjemmedyrkede chilier i – den ene fra vores egen plante og den anden fra en chilisælger fra den lokale torvedag. Nedenstående version minder ikke særlig meget om Heinz ketchup – denne her er mørkere og langt mere krydret, men jeg tror, den vil gøre sig godt i en burger. Det vil jeg i hvert fald prøve senere i dag.

Chiliketchup

500 g blommetomater
1 løg, finthakket
1 syrligt æble i små tern
1 grøn habanero chili, finthakket
en lille rød chili, finthakket
½ dl rørsukker
½ dl æblecidereddike
1 rød peberfrugt i små tern
2 spsk mørk muscovadosukker
en kvart tsk knuste nelliker
peber

smag til med salt, mørk sirup og evt. lidt mere af de knuste nelliker

Alle ingredienser – til og med peber – puttes i en gryde. Lad det koge i 20 minutter, inden det afkøles lidt og blendes grundigt. Smag den til og hæld den på skoldede glas.

Note: Ret spændende smag med kant. Jeg tror som sagt, at den vil være god i en burger, men denne ketchupversion er nok ikke så børnevenlig, da chilien går tydeligt igennem, og smagen i det hele taget er relativ kraftig og krydret.



11 thoughts on “Chiliketchup”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *