Cheesecake med karamel

Cheesecake med karamel

Da jeg kreerede denne cheesecake med karamel til min fødselsdag, blev jeg naturligvis nødt til at drysse dino-sukkerpynt på. Jeg elsker nemlig dinoer – og jeg har jo glimmer og pynt-benspænd, så kagen skulle piftes lidt ekstra op. Du kan dog – til nøds – godt lave og nyde kagen uden dinopynt 😉

Ideen til denne cheesecake med karamel har jeg fra et gammelt Familiejournalen. Jeg lavede dog flere ændringer i forhold til den originale opskrift (altså udover dinopynten), og resultatet blev en cremet cheesecake med sprød bund og en diskret smag af karamel. Hvis du gerne vil have en lidt mere intens smag, så foreslår jeg, at du laver 50% ekstra af karamelcremen.

Cheesecake med karamel

ca. 12 personer

200 g havrekiks
½ dl mørk farin
2 spsk kakaopulver
80 g smør

Karamelcreme:
1 dl rørsukker
½ dl vand
1 dl mørk farin
4 æg
1 tsk vaniljesukker
400 g flødeost naturel

Chokoladeglasur:
1 dl rørsukker
½ dl fløde
1 spsk smør
25-30 g mørk chokolade
lidt salt

Start med at knuse kiksene – enten ved at putte dem i en frostpose og så banke dem grundigt med en kødhammer, eller ved at hælde dem i en blender og give dem en omgang. Vend kiksekrummerne med kakaopulver og mørk farin. Smelt smørret og vend det i kiksene. Tag en form på ca. 20 x 25 cm og bred bagepapir ud i den (smør den evt. med lidt smør inden, så bagepapiret slutter tæt til formen). Bred kikseblandingen ud i et jævnt lag i formen og bag den i 10 minutter ved 175 grader. Tag formen ud og sænk temperaturen til 150 grader.

Nu er det tid til at lave karamelcremen. Hæld sukkeret i en lille kasserolle og varm det op (ved mediumvarme, så det ikke risikerer at brænde på). Rør så lidt som muligt i sukkeret, mens det smelter. Når det er smeltet, rører du farinen i. I den oprindelige opskrift rører man så vand i her, men det ender let med, at karamellen så stivner, så det vil jeg ikke anbefale. Rør i stedet vandet sammen med flødeosten i en anden skål. Lad den varme karamel køle af i nogle minutter, inden du pisker æg og vaniljesukker i. Vend det derefter i flødeosten. Fordel cremen ud over den lune kiksebund og bag din cheesecake med karamel i 45-50 minutter. Den er færdig, når cremen har sat sig.

Lad kagen køle lidt af, inden du sætter den i køleskabet, hvor den skal stå, indtil den er helt kold.

Til sidst skal du lave chokoladeglasuren. Her smelter du sukkeret i en kasserolle. Når det har karamelliseret, rører du smør, fløde, chokolade og salt i. Tag kasserollen af varmen og lad glasuren køle lidt af, inden du fordeler den ud over kagen.

Cheesecake med karamel kan pyntes med dinpynt – men også med lyse chokoladespåner eller mandelflager.

Note: Denne cheesecake med karamel er for dig, der elsker karamel – og milde kager. Den cremede flødeostecreme smelter på tungen, og samspillet mellem den og den fyldige chokoladeglasur fungerer rigtig godt.2 thoughts on “Cheesecake med karamel”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *